19 April 2024, 01:49 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Він був у витоків обласного телебачення. 5 квітня народився Петро Смоляр

 Петро Арсенович Смоляр – житомирянин, працював тележурналістом, головним редактором  обласного радіо, а також  заступник генерального директора ОДТРК, автор багатьох публіцистичних передач. Народився Петро Арсенович 5 квітня 1937 року.

Історія Житомирського телебачення доносить до нас імена талановитих першовідкривачів блакитного  екрана. Завдяки ентузіазмові людей, які стояли біля витоків, та дружній солідарності з різними регіонами і постало Житомирське обласне телебачення. Такими ентузіастами і найпершою підтримкою були і В.І.Хомчук, Л.В.Омельченко, і звичайно тут не можна не згадати П.А.Смоляра.

Петро Смоляр, Людмила Натикач, Володимир Савченко, Василь Головецький, Леонід Харшан, Тетяна Романовська, Володимир Шолдрук, Михайло Синьогуб, Леонід Ярмоченко пройшли крізь вогонь, воду і мідні труби журналістської роботи. Своєю щоденною наполегливою працею, яка перетворюється в інтерв`ю, репортажі, публіцистичні розповіді, документальні фільми, вони завоювали незаперечний авторитет серед молодших колег.

На редакційних летючках обговорюються не лише теоретичні питання телевізійного мовлення, але й реальні передачі, що викликають різні, часом протилежні думки, оцінки, погляди. Однак слово цих авторитетних журналістів завжди було і є вершиною обговорення і головним підсумком дискусій. Молодим працівникам Житомирського обласного телебачення є з кого брати гідний приклад.

Сьогодні каталог програм, які пропонуються телеглядачеві України, містить понад триста назв. Звичайно ж, у зв`язку з цим не можна не торкнутися теми якості передач обласного телебачення, його творчих здобутків та можливостей. Наразі обласне телебачення переживає можливо найскладніший період свого існування. Проте дивлячись в минуле ми надихаємось справами попередників і прориваємось вперед як би нам не було важко.