28 March 2024, 15:12 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Чи є Федір Горбань гідним кандидатом на посаду директора ДП “Головинський кар’єр»? (НОВЫЕ ФАКТЫ И СВЕДЕНИЯ)

В одному з попередніх блогів http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2695 ми вже почали розповідати про те, що на початку травня цього року відбудеться конкурсне призначення керівника Державного підприємства «Головинський кар’єр». А тому продовжуємо наше розслідування далі!

Досить сумно спостерігати повернення бувших регіоналів та комуністів до управління, тим більше коли це стосується державного підприємства. З огляду на «прозорість і рівність» при проведенні конкурсного відбору РВ ФДМУ по Житомирській області на посаду директора ДП «Головинський граніт», ім’я фаворита стає зрозумілим ще до початку перегонів. Старий корупціонер борони не зіпсує, на нього завжди можливо покластися, оскільки він на «гачку» і його «люфт у ліво чи право виключений в принципі». 

Така сумна  тенденція викликає глибоке занепокоєння та не дозволяє мені залишатися осторонь. Вірю, що і Ви не закрийте очі на ті ідеали за які помирали  патріоти на Майдані.    

Щоб краще зрозуміти не далеке майбутнє, потрібно згадати «славне» минуле. А тому, шановний читачу, пропоную повернутися в часи Віктора Федоровича, проте цього разу знову сказання  піде про Федір Івановича, бувшого і нині діючого  в.о. директора ДП «Головинський кар’єр»

В недалекому минулому, у вересні 2010 року Ф. І. Горбань притягувався до кримінальної відповідальності за злочин передбачений ч.1 ст. 212 КК України. За те, що останній перебуваючи на посаді Голови правління ЗАТ «Головинський кар’єр «Граніт» умисно ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб у сумі 321 187,05 грн., що призвела до не надходження до бюджету коштів у значному розмірі, на той час сума не сплаченого податку перевищувала в 1062 рази неоподаткований мінімум доходів громадян. Гадаю, головинська громада розуміє, що сплата коштів до бюджети це запорука фінансування пенсійних виплат, заробітної платні працівників бюджетної сфери, соціального страхування (в т.ч. допомога по безробіттю) тощо. А тому, звісно громада не ведеться на байки про будівництво Алеї Слави головинських трударів, фонтани та інші смачні макарони.       

В ті «славетні часи», завдяки старанням сумлінного прокурора Черняхівщіни наведеного мецената було звільнено від кримінальної відповідальності, в зв’язку зі сплатою коштів у бюджет. Разом з тим, уявіть здивування  управління ПАТ «Головинський граніт», коли в наслідок позапланової податкової перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства в 2016 році ревізори виявили: заборгованість по донарахованому податку з доходів фізичних осіб в 2010 році в сумі 462 043,85 грн.  Залишається, тільки здогадуватись у який гаманець відбулася сплата бюджетних коштів за звільнення Ф. І. Горбаня від кримінальної відповідальності. Але, за часів любителя золотих батонів  та долара по «8» це мабуть було  нормою.

А що ж принесли «часи покращення»?

Федір Іванович продовжує «не свідомо не сплачувати податок і для погашення боргів їздити по відрядженням за кордон», витяг зі стор.4 протоколу допиту від 26.08.2016 року. З повним текстом можливо ознайомитись в моєму блозі «Оголошено конкурс на посаду директора «Головинського кар’єру. Чи очолить повторно це підприємство Ф. Горбань» Проте цього разу «податковий рецидивіст» перекладає відповідальність за злочин на головного бухгалтера Миколу Назарова. Ось такі дива - хвіст рулить головою. «Сліпий траст по Головинські» - грошима займається головний бухгалтер, а керівник подався закордон на заробітки …

Бувший Головний бухгалтер ПАТ «Головинський граніт» підозрюється в умисному ухиленні від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на протязі 2013 - 2015 років в сумі 1 709 796 грн.

Багато питань до особистих взаємовідносин Горбаня та прокурора обласної прокуратури Руслана Іщука.

В контексті викладеного матеріалу слід додати про нещодавний випадок, коли за рішенням суду було заарештовано цілу вантажівку каміння, яке незаконно намагались вивезти та реалізувати. Саме про це ідеться у заяві про злочин поданої на ім’я прокурора області та зазначеної у рішенні суду про арешт незаконно добутих . Це в той час, як Горбань перебуває на посаді в. о. директора ДП «Головинський кар’єр». Як відомо по рахунках були нулі і ніяких оборутків офіційно не здійснювалось.

Виходить Чому бідні? Тому що дурні. А чому дурні? Тому що бідні.

Земляки! Не сподівайтесь на здоровий глузд наших можновладців, не допустіть повернення на Черняхівщину свавілля часів режиму Януковича.

 

Блог друкується користуючись інформацією газети "Нове життя"

 Фото Юрия Малашевича.

Ось як коментує цей блог невістка Федора Івановича? дружина його сина Сергія - Ірина Горбань (вконтактє Ірина Горбанець) За посадою вона прокурор Генеральної прокуратури. Комент наразі вже видалено. Рівень, коректність у висловах та професійна етика прокурора, як кажуть на "ліцо". Вконтексті коментаря яскраво видно зафікосована пряма погроза автору блогу:  "тебе надо обяснить подругому"

Фото Юрия Малашевича.

 

 

Для підсилення статті додається:

 

 

Кому: Прокурору  Житомирській області

             Війтовичу Любомиру Михайловичу

                                                                                               10008, Житомирська обл., м. Житомир,  вул. 1-го Травня, буд 11  

 

   Від: Публічного акціонерного товариства

                       « Головинський граніт»

                                                                                               01103, м. Київ, вул. Івана Фіалека, будинок 1,

                                                                                               тел.  80674103838

 

ЗАЯВА

про кримінальне правопорушення

 

            Звертаємося до Вас, з приводу ситуації, що склалася навколо силового захоплення  приватної власності ПАТ «Головинський граніт» та незаконного видобування, переробки і продажу корисних копалин загальнодержавного значення.

            Для досягнення своїх цілей співробітники Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НП України та ГУ Національної поліції в Житомирської області провели цілеспрямовану роботу, що призвела до зупинення господарської діяльності ПАТ «Головинський граніт».

Так 24.03.2016р. в ЄРДР за № 42016061190000009  було винесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 240 КК України. По факту, нібито посадові особи ПАТ «Головинський граніт» здійснюють видобування корисних копалин загальнодержавного значення без належних на те правових підстав зокрема на Головинському родовищі корисних копалин, термін дії спеціального дозволу на користування надрами №2696 сплив 03.06.2015р. Проте, дві перевірки Державної служби геології та надр України встановили, що ПАТ «Головинський граніт»  не здійснює видобування корисних копалин на Головинському родовищі, а здійснює видобування на Сліпчицькому родовищі корисних копалин, термін дії спеціального дозволу на користування надрами № 2698 до 03.06.2018р.

Порушення кримінального провадження надало змогу співробітникам Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НП України здійснювати тиск на керівництво ПАТ «Головинський граніт» і перешкоджати законній господарській діяльності. Зокрема Старший оперуповноважений майор поліції Сьомак Олександр Миколайович (0674120268) блокував реалізацію готової продукції товариства шляхом зупинення вантажних транспортних засобів покупців; в наслідок проведення обшуку без проведення відповідного опису в невідомому напрямку винесена частина бухгалтерської та маркшейдерської документації товариства, з комп’ютерних засобів вилучені всі накопителі на жорстких магнітних дисках.  

  В подальшому ухвалою Слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 28.12.2016р. (додаток 1) було накладено арешт зокрема на: - земельну ділянку за адресом: Житомирська область, Черняхівський район, Головинська селищна рада, кадастровий номер 1825655500:03:000:0188 площею 95,1090 га, з усіма об’єктами нерухомого майна на ній, в т.ч. з родовищами корисних копалин Сліпчицьке, Головинське; - майна, яке входить до складу цілісно-майнового комплексу Державного підприємства «Головинський кар‘єр» переданого в оренду ЗАТ «Головинський кар’єр «Граніт» станом на 31 березня 2011 року (додаток до акту приймання-передачі в оренду цілісного майнового комплексу державного підприємства «Головинський кар’єр» п. 1-697).

            Арешт передбачає заборону відчуження, користування, розпорядження вказаним майном, земельними ділянками, та проведення на ній будь-яких робіт, зокрема - видобування та оброблення корисних копалин, а також з метою забезпечення збереження речових доказів та забороною вивезення видобутих корисних копалин та майна цілісно-майнового комплексу Держаного підприємства «Головинський кар’єр» за межі земельних ділянок.

Вище наведене, виключило можливість здійснення господарської діяльності ПАТ «Головинський граніт», в т.ч. і  відновлення діяльності в законний спосіб. Наслідком стало відправлення працівників у відпустку, оголошення початку простою та подальше звільнення за скороченням в порядку встановленому діючим законодавством.

            20.01.2017р. з підстав огляду трьох земельних ділянок, озброєні співробітники (Корд) та приватна охоронна структура під керівництвом слідчого ГУ Національної поліції в Житомирської області І.В. Григоровича, всього біля 40 осіб,  в супереч вище наведеного рішення суду про арешт майна, передали майно , яке входить до складу цілісно-майнового комплексу Державного підприємства «Головинський кар‘єр» Горбаню Федір Івановичу  та захопили приватну власність ПАТ «Головинський граніт» та ТОВ «Головинський граніт»,  спільна балансова вартість майна складає 40 499 478,03 грн.

Ухвалою Слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 15.03.2017р.     на захоплене приватне майно, яке необхідне для здійснення видобування та переробки корисних копалин накладено арешт, в т.ч. із забороною користування та розпорядження. (додаток 2)

Захоплене приватне майно, ще 20.01.2017р. слідчим ГУ Національної поліції в Житомирської області І.В. Григоровичем передане  в управлінні Ф.І Горбаню. 

 

Відповідно, з 20.01.2017 року в супереч рішень суду про арешт майна, на арештованому та захопленому приватному майні, за сприянням співробітників Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НП України та ГУ Національної поліції в Житомирської області, за відсутності будь-яких дозвільних документів, здійснюється  незаконна господарська діяльність під керівництвом  Ф.І. Горбаня по видобуванню, переробки і продажу корисних копалин загальнодержавного значення.

 

По наведеним фактам звертались до Управління внутрішньої безпеки в Житомирській області ДВБ Національної поліції України. Так 23.03.2017 року завдяки останнім, зафіксовано факт незаконного продажу корисних копалин габро Сліпчицького родовища. Ухвалою Слідчого судді Черняхівського районного суду Житомирської області від 24.03.2017 року на транспортний засіб та вантаж накладено арешт. (додаток 3)  

Проте, вже 29.03.2017 року наведений транспортний засіб прибув на  Сліпчицьке родовище для перевезення незаконно видобутих корисних копалин  (додаток 4) В подальшому, без пояснень причин співробітники Управління внутрішньої безпеки в Житомирській області ДВБ Національної поліції України відпрацьовувати наведені факти  відмовилися.  

 

С заявою про кримінальне правопорушення звертаємося до Вас особисто, оскільки про вище наведені факти обізнаний процесуальний прокурор Прокуратури Житомирської області В.В. Радушинський, в межах кримінального провадження внесеного до ЄРДР №42016061190000009  від  24.03.2016р. та залишає їх без належного реагування. Крім цього, наявна інформація про сприяння в незаконній діяльності  з боку Начальника відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи Прокуратури Житомирської області Іщука Руслана Володимирович в наслідок наявності в нього стійких і довготривалих зв’язків з Ф.І. Горбанем.

 

Вище наведені факти свідчать про заволодіння та використання арештованого приватного майна в особливо великих розмирах, протидію законній господарській діяльності, не виконання судового рішення та незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення , що здійснено організованою групою службових осіб і спричинило тяжкі наслідки та містить ознаки кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст.191, ч. 3 ст. 206, ч.2 ст. 240, ч.2 ст.364 ч.3 ст.382, ч.1 ст. 388 КК України.

На підставі вищевказаного та керуючись  ст. 60, ст.214 КПК України,

 

ПРОШУ:

 

Внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

ДОДАТКИ:

 

1.                  Копія ухвали Слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 28.12.2016р.                                                                                                                             (7 арк.)

2.                  Копія ухвали Слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 15.03.2017р.                                                                                                                                  (2 арк.)

3.                  Копія ухвали Слідчого судді Черняхівського районного суду Житомирської області від 24.03.2017р.                                                                                                                      (2 арк.)

4.                  Відеозапис діяльності по незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення на Сліпчицькому родовищі від 29.03.2017р.           (1 диск.)

Голова правління

ПАТ «Головинський граніт»

03.03.2017р.                                                                                 _____________ В.В. Гетьман