28 March 2024, 23:38 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Хай щастить вам, дорогі випускники Головинського ВПУНТу!

І ось 30 червня 2017 року настав надзвичайно хвилюючий день для випускників Головинського вищого професійного училища нерудних технологій, день, який можна сприймати як межу між дитинством і дорослим життям. День, який відкриває безмежні горизонти перед, тепер вже, колишніми учнями. День, який примушує серця шалено битися від усвідомлення того, що доля набирає нових обертів, кличе майбутніми перспективами та сподіваннями, і, водночас, завмирає від ніжної та світлої печалі прощання з викладачами, майстрами виробничого навчання, друзями, стінами училища, які за період навчання стали просто рідними.

Було все: падіння і злети, невдачі і успіхи, сум і радість, захоплювало дух від перших перемог, від першого кохання. Позаду екзамени та контрольні, які з'їли , мабуть, не одну нервову клітину, а тепер педагогічний та учнівський колективи, батьки, друзі, запрошені гості прийшли на свято в актовий зал училища, щоб провести випускників у доросле життя, - інколи тернисте, але таке прекрасне.

Зі щирими та теплими напутніми словами звернувся до випускників керівник апарату Черняхівської РДА Ольга Чайківська, заступник директора ДП «Головинський кар’єр» Анатолій Захарчук, селищний голова Іван Гетманенко, благословив та помолився за випускників і учнів протоієрей Володимир (Янчук). Загалом поважні гості побажали юнакам та дівчатам щасливої і безхмарної долі, професійного росту, здійснення найзаповітніших мрій та побажань, злагоди та добробуту.

І радість, і сум звучав у голосі директора навчального закладу Вячеслава Максимчука, який побажав випускникам залишатися такими ж молодими, гарними, романтичними, з іскрами довіри до життя, ніколи не втрачати надії навіть у хвилини відчаю чи розлуки, пам'ятати, що їх завжди зігріватиме і оберігатиме від усіх життєвих негараздів світло вчительської та батьківської любові. Крім цього, висловила своє сподівання, що кожен з випускників стане справжнім професіоналом своєї справи, що училище буде пишатися своїми випускниками.

Не менш хвилюючим було нагородження заступників директора: Таїсію Заруцьку та Альону Поліщук. У різних номінаціях були відзначенні кращі майстри виробничого навчання, класні керівники та викладачі, які разом зі своїми учнями переживали всі їхні невдачі, раділи їхнім успіхам і здобуткам, вклали серце і душу, щоб з них виросли справжні люди, поділились своїм досвідом та вміннями, щоб їхні випускники стали справжніми майстрами своєї справи. Вони у свою чергу побажали знайти правильну стежину у своєму житті і не сходити з неї, не втрачати віри в себе, навіть коли ніхто не віритиме, завжди мати Бога в серці та пам'ятати своїх батьків і вчителів, які завжди будуть тим вогником, що світитиме незгасимо все життя і не дасть заблудитися на життєвих просторах.

Випускники також висловили слова подяки всім, хто взяв на себе велику відповідальність у їх навчанні та вихованні, тим, хто, незважаючи на труднощі, завжди був поряд, допомагав, підтримував, ділився теплом і турботою. Учні підготували захоплюючу святкову програму: сценки, виступи пісні та номери. З особливо душевною піснею виступила Вікторія Мангуш та інші.

Кульмінацією свята стало вручення директором ГВПУНТу дипломів про здобуття омріяної професії та почесних грамот за успіхи у навчанні, за активність у громадській діяльності та за спортивні досягнення.

Сьогодні в стінах училища навчається понад півтисячи учнів, дев’яносто чотири випускники, двадцять чотири з них у цей день отримали  дипломи з відзнакою («червоні дипломи»), двоє учнів отримали атестати з відзнакою («золоті медалі»)

Кожен випускник, під гучні аплодисменти всіх присутніх у залі отримав «путівку» у життя і найщиріші побажання. Були також відзначенні батьки окремих випускників.

 Сам захід був пройшов на вищому рівні, професійно, оригінально та по-особливому. Організатори та ведучі відзначились вишуканістю і майстерністю. Тож у добру щасливу самостійну дорогу випускники!

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Yuriy Malashevich.

Фото Юрия Малашевича.