29 March 2024, 15:11 Житомир: °C
Олег Малиновський
Громадський діяч

Житомирські студенти дізналися більше про людей з аутизмом

 У Житомирському інституті медсестринства та Житомирському державному університеті ім. І. Франка провели лекції-презентації книги "Коли вам сниться музика". Зустрічі пройшли в чудовій атмосфері.

Лекції проводили волонтери зі Львова, які здійснюють велику просвітницьку роботу при місцевому костелі. Ініціатором та організатором заходів стала Жанна Зарічна, психолог-консультант, голова ГО "Аутизм-Житомир", мама хлопчика з аутизмом. Наша ГО "СА "Молода сила" давно плідно співпрацює з пані Жанною. Ось і цього разу на її прохання я закупив 100 книг, які ми разом подарували студентам.
 
У книзі "Коли вам сниться музика" автор Олег Романчук розкриває проблему аутизму. Книга призначена здоровим представникам суспільства, аби вони більше знали про цю проблему й відповідним чином сприймали людей з аутизмом. Загалом, книга вчить правильному ставленню до людей з різними фізичними та розумовими вадами. Варто всім нам зрозуміти головне: ці люди також відчувають, живуть, розуміють усе те, що й усі ми, і хочуть рівноцінного ставлення до себе, хочуть дружити з нами і відчувати, що вони нам потрібні, а ми - їм! Я усвідомив, що ніхто ні від чого не застрахований у цьому житті, і треба вчитись жити разом і з Богом!

Лекції-презентації ми приурочили до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблеми аутизму, який відзначають 2 квітня. Дякуємо керівництву Житомирського інституту медсестринства та Житомирського державного університету ім. І. Франка за підтримку. Дякуємо всім, хто долучився. Більше про книгу можна дізнатися тут: svichado.com