19 April 2024, 16:55 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Моїх п’ять копійок відносно закриття веб-ресурса EX.UA
Трішечки історії: рік тому назад був закритий файло обмінник ex.ua самими розробниками для вирішення принципового питання, чи брати їм оплату з юзерів, які заливають файли і роблять свої релізи для сайта. Через деякий час, доступ відкрили для українських користувачів але для перегляду файлів потрібно було вступити за запрошенням до певної групи користувачів. 
Для довідки: 5 мільйонів українських інтернет - користувачів щомісяця відвідували цей ресурс, це щось більше чим закриття сайту, це спланована атака на весь інтернетівський простір з бажанням взяти «під контроль» цю царину, а далі на черзі популярні соціальні мережі і зарубіжні сайти.
І ще, після закриття ресурсу DDoS- атаці піддалися офіційні сайти Президента, МВС и СБУ, вибірково, що була завдано удару і по партійному сайту ПР.
Офіційні українські джерела повідомляють, що закриття  ресурса EX.UA є демонстративним жестом української влади в боротьбі за авторські права, а боротьба з піратством лише другорядна ціль. 
Тоді у мене виникає питання. А як же бути з відомим ринком «Петрівка» де нелегальна контрафактна продукція продається оптом і вроздріб і то на кожному кроці? Як бути з сотнями інших інтернет - порталів, які підпадають під термін «піратські»?
Думаю, тут справа в іншому, хтось зі всесильних світу цього «поклав око» на розкручений і популярний ресурс, який і вирішили прибрати до своїх рук.
Як говорила моя давня знайома, в свій час відома телеведуча і заслужений журналіст: «Бачу мету, не бачу перешкод»,так  думаю сталося і на цей раз.
А тут ще, на носі вибори, а сучасний  електронний засіб інформації ой як може статися в пригоді, тим більше, скільки тих справ посунути якогось там литовця, і не таких посували, от наприклад швейцарця, з відомої солодкої фабрики…
Майбутні війни будуть носити аж ніяк не зоряних характер, як писали про це популярні фантасти минулого, це будуть кібер-війни,  і розповсюджуватись вони будуть через всесвітню павутину.