25 April 2024, 19:08 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Малинський напрямок..
На Малинському напрямку( окрузі), розгорнулася одна з найбільш цікавих виборчих кампаній, яка розпочалась та триває щонайменше вже півроку. Депутат Житомирської обласної ради Володимир Пехов і народний депутат Микола Рудченко змагаються за лідерські позиції. Від них намагаються не відстати Віталій Журавський(екс-заступник Леоніда Черновецького, а зараз радник президента) та Микола Оніщук( колишній мініст юстиції), які мають родинне коронні в цьому краї та не одноразово брали участь у виборах перегонах в різний час на цьому окрузі.  
Колишній губернатор, соратник Володимира Литвина – Микола Рудченко, хоч і є нинішнім нардепом від Народної партії Литвина, втратив свій колишній вплив на адмінресурс на окрузі, як до речі і сама партія. Хоча на нього орієнтовані деякі лісівники та голови сільрад. А Володимир Пехов - депутат облради від ПР намагається осідлати місцеву владу на окрузі, що, зрозуміло, не подобається пану Рудченко, що вважає округ своїм. Виборцям малинського округу пощастило: гроші на церкви від Рудченко, ремонти сільських клубів від Пехова, по 50 грн малозабезпеченим від Віталія Журавського, страхування від Миколи Онищука, листівки від депутата Добряка…. – житомирським виборцям така увага і не снилася.
На минулому тижні виник черговий конфлікт  між двома кандидатами, що намагаються поділити округ. Причина конфлікту: відкриття дитсадку у с. Видибор Черняхівського району. Представник Миколи Рудченка переконував громаду, що садок добудували завдяки особисто народному депутату. Володимир Пехов, що заявився на «бенефісі народників» повідомив, що навчальний заклад добудували за кошти обласного бюджету. 

Вже через пару днів, прес-служба обласної організації Народної партії (яку очолює Микола Рудченко) розмістила у інтернеті чи то жартівливу, чи то «компрометуючу» новину, у якій обігрує слов Пехова на відкритті садка. Малинська боротьба Володимира Пехова та Миколи Рудченко вилилася у житомирській інтернет, і обіцяє продовження  цілої низки скандалів.
Прогнозую, що до недавнього часу  тихий і нічим непримітний в політичному сенсі малинський напрямок може стати ареною запеклих змагань відомих постатей з амбіційними намірами. Отож, по суті,   передвиборча кампанія не тільки почалась більше ніж за рік до виборів але і набула гострих рис протистояння, сповнена інтригою та суцільною невизначеністю.
Обласний центр по відношенню до північного-сходу області в цьому плані просто пасе задніх, ніхто з партійних бонз і само висуванців  не тільки відкрито не заявив про свої амбітні наміри представляти серце області в стінах ВР, а і запізнились з масовим поздоровленням житомирських жінок з 8- Березня, тощо…
Будемо розраховувати, що починаючи з 1 квітня( день Сміху), а далі і з Великодними святами ми насправді дізнаємося про сміливих, красивих, сильних, турботливих, порядних, а головне порядних і ЧЕСНИХ претендентів на крісло у Верховній Раді 7-го скликання.