18 April 2024, 17:40 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Якщо в крані не має води, то хто винуватий завжди… ?

В перед день чергової сесії міської ради, не дивлячись на численні опади за останній тиждень в вигляді дощу, в Житомирі в чергове воліють добитися гучної та вольової перемоги: подати жителям міста воду прямо аж прямо під ніс, на кухню, ванну та вбиральню, щоб раділи, тішилися, дякували…

      Що це за напасть така ось уже другий рік постіль, місто постійно «трусить» -«водяна лихоманка» в вигляді відключення від електропостачання підрозділів міськводоканалу, адже містяни вчасно та справно платять за отримані кубометри, доволі  економно використовуючи дари річки Тетерів.

      Справа стара та банальна, як весь світ, - за все потрібно платити, нічого особистого - тільки бізнес та великі гроші.

       І Ви знаєте, виявляється кошти у нас є, вірніше могли б бути, адже Кабінет Міністрів України ще у квітні своїм рішенням виділив Житомирській міській раді КП «Міськводоканал» аж майже 19 мільйонів гривень, які і мали б піти на погашення астрономічної заборгованості перед облєнерго.

      Гроші то виділили, але фактично їх не має, вони на папері, у віртуальному вимірі, та щоб отримати їх, потрібно і керівництву міста і області серйозно засісти в КабМіні на день – два, та зробити все, або кошти терміново надійшли до міста.

       Але владі всіх рівнів не до цього, вона переймається популістськими штучками: то шукає фашистів у власному домі, то до нестями мітингує відволікаючи громадськість,  попутно надававши стусанів журналюгам щоб не плутались під ногами. Їй, як раз не нашої з вами води, доріг, тепла, їй потрібно новий, перспективний та  обнадійливий піар-хід,  де будуть винуватці та на швидкоруч зроблені  «герої», які спасли ситуацію, знешкодили запроданців майже в приватизованій державі, та ще і води подали прямо з річки під все той же ніс…

       В ситуації з відключенням води в очах житомирян винуватим звісна річ стане ПАО «Житомирєнерго», яке більше не хоче давати в борг який сягає в районі 25 мільйонів гривень і є найбільшим зі всіх  областей України.

    Так, розрахунки Житомирського водоканалу перед постачальником щомісяця сягають рівня 35% від загальної суми і є найгіршим показником в державі, бо всі інші області розраховуються за 50% , а то і всі 100% .

       В такому випадку відключення логічне, як превентивний крок постачальника,  який має спонукати  владу до активних дій,  хоча і дуже прикрий, бо «б’є» по невинних, по простому люду, відбираючи в них елементарне право на пристойне життя, а не існування!

     Господарством займіться панове, господарством.

     Ви ж запевняли нас всіх що вмієте, знаєте, маєте досвід, волю, авторитет, - поки щось цього і близько не видно!

      Ви що обдурювали нас коли обиралися та призначили Вас на високі державні посади?

      Як що так, то виборець не вибачить Вам цього вже в найближчому майбутньому пославши керманичів  «і эже с ними» в політичний нокаут, небуття та забуття…

Володимир Піньковський