18 April 2024, 10:20 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Настав зоряний час! (або про зустріч олігархів від ПР в кінотеатрі "Зоряний")

                        Настав зоряний час!

 (або про зустріч олігархів від  ПР в кінотеатрі  «Зоряний»)

Сьогодні 16 грудня в офіційному офісі Партії Регіонів в київському кінотеатрі «Зоряний» зберуться сильні світу цього, а точніше ключові представники фінансово промислових груп України.

Основний порядок денний, це ситуація в Україні та бачення найбагатших людей нашої держави щодо шляхів її вирішення.

Однозначно те, що олігархи йдуть в «ва-банк» висуваючи умови В.Януковичу в частині термінової відставки уряду Азарова та формування принципово нового порядку в управлінні країною.

Конфлікт в оточенні президента жеврів давно але вихід його на зовні запустив євромайдан, а точніше відмова уряду щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС.

В своїй переважній більшості про западні олігархи, як ніхто розуміють, що відмова від підписання автоматично веде за собою згортання демократичних процесів в Україні, остаточне скочування до тоталітарної системи управління державою та скорочення обсягів поставки продукції в західному напрямку.

В.Пінчук та Р.Ахметов, Д.Фірташ та С.Льовочкін +- ще 100 відносно вільних нардепів від ПР однозначно та доволі безапеляційно мають намір вимагати від гаранта налагодження спокою в країні, покаранню винних в побитті людей  та приведення до управління нового уряду технократів.

Більше того, тупикова ситуація в парламенті, в економіці, в цілому в політикумі має обов’язково привезти до зміни конституційних норм по створенню парламентської республіки та зменшенню впливу президентської гілки влади.

По суті, сьогодні,  на передодні  чергового «історичного» візиту до Москви президент має визначиться, чи приймає він запропонований порядок переважною більшістю  українського  суспільства( в тому числі і олігархами),  або  готовий піти на  силовий сценарій та рясно вмити кров’ю вже давно ненависний йому український народ.

Перебуваючи цього тижня в Києві впливовий сенатор США Джон Маккейн заявив: резолюція сенату США  щодо України буде прийнята швидко і одноголосно. На практиці це означає,  що обов’язково будуть застосовані санкції щодо винуватців силового розвитку сценарію в Україні.

Потужний сигнал прийшов і з Європи від євро комісара з зовнішньої політики Ш.Фюле, який констатував факт припинення переговорного процесу з Україною з причини неадекватності української влади.

Владу в Україні критикували завжди: і за безсердечність, і за розкрадання коштів і за купу інших маючих місце причин. А от «неадекватною» влада стала чи не най вперше!

Подумайте про це( неадекватність) та спробуйте порівняти на своєму прикладі, в побуті наприклад,  як це не просто, а то, і,  просто неможливо…

І все таки я оптимістично налаштований на розвиток подій і прогнозую, що до Новорічних та Різдвяних свят ситуація може  вирішитися, принаймні буде знята її гострота. Євромайдан само розпуститься і всі повернуться до теплих домівок  готувати олів’є  та шукати по базарах вже свою ялиночку, а не ту, ненависну «йолку», якою з року врік так дратує президент все суспільство…

Володимир Піньковський