28 March 2024, 13:25 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Собі бюджет, "ворогам" Закон!

        Те, що сталося вчора в залі Верховної Ради багато хто назвав переворотом, зрадою, кінцем демократії тощо. Насправді ж, влада просто діяла так, як завжди, як їй дозволяють - грубо та безцеремонно, потураючи,  як конституційні права та свободи, так і Регламент ВР, який сама і прийняла.

        Спочатку після приходу до влади вони (регіонали) скасували Конституцію, за якою ми жили, потім фактично скасували суди як такі. Після цього неодноразово намагалися скасувати мову, якою ми розмовляємо. Тепер вони намагаються скасувати наші основоположні права і знищити нашу гідність, людську подобу. Завтра (а все йде до того)  вони скасують державу, в якій ми живемо та втягнуть нас в якесь штучне та неприйнятне для більшості утворення, на кшталт чергового «Мутного союзу».

      В підтвердження цього можна навести скупі, але переконливі цифри про збільшення видатків на утримання себе коханого. Так, обслуговування президента в 2014 році збільшиться на 32 млн., перевезення чиновників авіаційним транспортом на 20 млн., а на їхню охорону ще + 20 «лимонів».

      Більше того, в рази збільшено фінансування силових органів, які тільки те і вміють  якісно робити, що  бити та калічити безневинних людей.

       При цьому, суттєво зменшуються видатки на медичні заклади та освіту для всіх простих смертних, скорочуються інші соціальні програми…

      Нелегітимне прийняття низки, фактично переписаних під кальку від сусідньої держави законів, на мою думку,  свідчать про те, що українські можновладці інтенсивно  (і де-факто і де-юре)  форсують  входження  в юридичне і ментальне поле північних сусідів, євразійських утворень, які більше нагадують африканські племенні союзи з канібальськими традиціями.

        А як же інакше, бо з двома – трьома  диктаторами набагато комфортніше чим з двома-трьома десятками європейських демократів!

      Наразі йдеться про адаптацію найбільш важливих норм російського законодавства, які унеможливлюють повноцінну громадську, журналістську діяльність, акції протесту, автомайдан, просто майдан, будь яке зібрання для волевиявлення будь якої позиції проти встановлених «згори» порядків.

       Все це однозначно буде оголошуватись антидержавним заколотом, екстремізмом, підбурюванням до насильницької зміни влади, наклепом, «клєвєтою», тощо.

        Це прямий імпорт російського репресивного законодавства на слабкий грунт молодої української демократії.

       Такі безпрецендентні дії українського парламенту однозначно  свідчать про те, що українська держава фактично перетворюється на поліцейську, а прийняття та голосування за такий бюджет є злочином перед українським народом, та й перед світом в цілому.

   А що ж парламентська опозиція?

      Її в  черговий раз «розвели як кошенят», саме так і хочеться висловитися, бо інших слів до них і не маю.

   Якщо вони (опозиціонери) претендують бути президентами, то мали б  «кістьми» лягти або не допустити таких речей в парламенті, а вони, як завжди,  виявилися млявими та кволими, як вісімдесятирічні дідугани, які нічого не бачать, не чують, не знають і ніби не розуміють що насправді відбувається.

    У мене взагалі є сумнів щодо того, чи вони собі чітко уявляють,  в який це такий ефективний  спосіб можна  забрати владу у бандюків?

    Якщо вони так і далі будуть діяти, тоді мають набратися досвіду, посидіти певний час  в СІЗО, за гратами,  щоб мати   змогу осмислити справжню суть справ та змінити світобачення, а головне мати час думати, почитати книжки, як по  сучасному, ефективно і креативно навчитися перемагати!

     Не можу не  згадати «дорогих» земляків-депутатів В.Литвина та В. Развадовського, яким постійно  «болить та пече» за Україну,  і які при цьому  очолюють цілий «Комітет з національної безпеки та оборони» Верховної Ради ( В.Литвин голова, а В.Развадовський 1-й заступник) і навіть пальцем не поворухнули, щоб змінити ситуацію.

     У мене таке відчуття, що земляки в черговий раз своїм голосування «за» «розвели»  та «підставили» не тільки свого виборця на Житомирщині, а  і весь український народ, який рано чи пізно дасть їм свою оцінку.

     І на останок дещо оптимістично про ситуацію, яка вже є:

-         у бандюків немає ресурсу підтримувати той політичний порядок фашистського тоталітарного типу, що був проголосований 16 січня;

-         вибіркове правосуддя  по відношенню до особливо активних противників режиму  приведе  до буксування держмашини, до саботажу, до всезагального усвідомлення усіма громадянами того факту, що це повний абсурд, несправедливість та безправність, які накладаються на безгрошів'я, зубожіння, несправедливість, феодальний тип відносин.

 

 

  Володимир Піньковський