17 April 2024, 02:51 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Війни не буде, Путін включає задню!

   Вчора, в одному з найкращих міст Європі Відні заарештували одного з «сильних світу цього» Дмитра Фірташа. І бог би з ним, з Фірташем, одним з українських олігархів, але є одне «але», яке для знаючих людей свідчить про те, що «довгі руки» американської ФБР вже дісталися до близького оточення ВВП.         По справжньому новоявлений Путлер не розраховував на це, адже «взяли» особу, яка протягом останніх 15 років не просто була в тісному контакті з найвищим політичним істеблішментом двох «братніх» народів, а обслуговувала його політичні проекти, була в «долі» з низкою президентів і Росії, і України.

  Те що вже через пару днів пан Фірташ буде за океаном- закономірно, те що буде давати «правдиві» свідчення - очевидно, те що буде свідчити проти Л.Кучми, Ю.Тимошенко, В.Ющенка, В.Януковича - безперечно! Але  в Кремлі не на жарт сильно захвилювалися не з цього приводу, а з того, що на сьогодні вже колишній олігарх Д.Фірташ буде свідчити і проти самого В.Путіна, про спільні оборудки, відмивання грошей, і ба, фінансування політичних проектів Кремля проти української влади включаючи останню операцію «Крим».

   Це не просто удар, це удар «під вдих» від якого довго і довго прийдеться судомно хапати повітря та корчитися від болю всьому україно-російському сьогоднішньому і вчорашньому бомонду. Інформація працівника спецслужби США АНБ Е.Сноудена, це просто «дитяча казка» порівняно з тим, що знає, і безперечно скаже Фірташ, а це не тільки схеми відмивання грошей та основні фігуранти, а і самі гроші, рахунки, величезні авуари та інші численні активи.

  Це означає і те, що десятки олігархів і сотні державних і політичних діячів України і Росії будуть взяті на «гачок», під приціл американської і європейської феміди і в будь який момент ступивши на територію будь якої європейської країни їх можуть взяти під «білі ручки», та долучити в якості фігурантів по процесу XXI століття, і не більше, і не менше…

довідково: Мінекономрозвитку Росії  прогнозує ріст ВВП на 2014р.на рівні 3,5% . Оптимісти говорять, що в кращому випадку це буде 1,5%, а проінформовані реалісти дають прогноз на рівні 0,5 %, а то і 0. США вперше з 1990р. «викинуло» на ринок 5 млн барелів нафти (1%) від свого стратегічного запасу чим значно обвалило світовий ринок, нафтові фючерси впали  на 2%  що в натуральних цифрах складає $ 98 проти$102.

Якщо справи підуть так і далі, то для Росії це «смерті подібно», я маю на увазі економічній, правда не одразу, а в прогнозованому найближчому майбутньому. Отож, за моїми прогнозами, кримська війна перейде на біржі, де там і закінчиться, і в будь якому випадку не на користь Росії, як сировинного придатку світової економіки. З Росії вже «втікає» капітал, західні банки в будь який момент можуть затребувати від російських боржників  повернення кредитів на суму $650 млрд при золото-валютних резервах Російської Федерації  $500 млрд, а це повний крах економіки, зубожіння населення, та розвал новітньої Російської імперії зла, без перебільшення !

Хочу процитувати останню, для нас обнадійливу офіційну заяву прес-служби Кремля. «Ми не можемо обійти увагою ті події, які складаються навколо України, Криму і всього того, що стосується цієї непростої проблеми, яка виникла не по нашій провині. Цей кризис виник, і ми залучені до нього так чи інакше. Варто зазначити, що перш за все, це суто внутрішньо українська криза. Давайте подумаємо разом, як нам будувати взаємовідносини з нашими партнерами у Європі і в Сполучених Штатах Америки».

Далі ще більше, вчора, одіозний Віктор Медведчук(кум Путіна), який персонально від Кремля  вів  «проект Україна» та особисто опікувався персоною В.Януковича заявляє наступне: «Президент, який допустив громадянське протистояння, гибель людей - втратив моральне право бути керманичем держави. Існує тільки один сценарій повернення  Януковича до України. Він повинен стати перед судом!».

По факту це означає, що В.Янукович - сволота небачена, яка обманних шляхом, видаючи себе за президента України,  втягнула Росію в конфлікт в Криму і він, і тільки він має понести заслужене покарання.

Отож, вже в найближчий час, найближчі дні може настати розв’язка конфлікту в Криму, яка дасть Україні великі преференції, як на сьогодні, так і на подальші роки і десятиліття…

 

Володимир Піньковський

PS: закриваю віконце для коментарів в зв'язку з тим, що на разі в цьому сигменті працюють відверті "боти", тому давати заробляти на  цьому вважаю для себе не етичним...