23 April 2024, 14:44 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Від миротворця - до терориста №1 - один крок!

Дійсно, майже біблейське:  від суми і від тюрми не зарікайся, можна сміливо екстраполювати на сьогоднішнього основного подразнювача в світі -Володимира Путіна.

Пригадаємо, що військовий конфлікт, який йде на Близькому Сході і зокрема в Сирії на протязі декількох років забрав життя більше ніж сто тисяч його жителів, зробив каліками та обездоленими мільйони людей, привів до зубожіння країну, вщерть зруйнувавши економіку та інфраструктуру, і все це за безпосередньою підтримкою Росії, грошима, зброєю, політичними кроками.

І коли США спільно з деякими союзниками по НАТО прийняли рішення про взяття під військовий контроль  повітряного простору  та територіальних вод Сирії, то основним «миротворцем» в цій справі виявилася «братня» для нас, та як виявляється і для Сирії  Росія.

Це В.Путін виступив з ідеєю заморозити сирійський конфлікт ( США та союзники пішли на це)  заради миру у всьому мирі, чим завоював не абияку славу  у пацифістів сього світу.

Більше того, російська пропаганда, з цього приводу, висунула миротворця 2013 року на Нобелівську премію Миру мотивуючи це тим, що саме Путін відвернув військовий конфлікт за участю широкої світової спільноти.

Світ, в цілому доброзичливо поставився до цієї ініціативи, і хоча Путін не став лауреатом в цій номінації, але отримав такі важливі бонуси щодо своєї персони.

Але час біжить так швидко, так невпинно, так невблаганно, що ситуація для Путіна і Ко різко змінилася в зв’язку з Майданом в Україні, і він, з миротворця №1 в світі в 2013 році потихеньку перетворюється в терориста №1 в світі в 2014р.

Воно і зрозуміло, бо миротворцем вже був, «собіратэлэм земель русскіх»  був, президентом Росії був, є, і буде стільки, скільки  захоче, прем’єр-міністром був( не цікаво), найбагатшою людиною в світі є (дуже цікаво але це вже пройдений етап), а от загально визнаним терористом №1 ще не був!

Ну не дає йому слава безславного пішовшого з життя Усами бен Ладена, бо ніхто, абсолютно ніхто не зміг зайняти його місце після смерті, а як ми знаємо «святе місце не буває пустим» (довго не буває пустим), то Володимир Володимирович вирішив забрати і цей титул собі, і тільки собі.

Воно-то з братами Кличко та колекціонуванням  всіма світовими поясами по боксу зрозуміло, престиж, самореалізація, гроші, повага, імідж особистості і держави, яку представляють. А в нашому випадку все з точністю до навпаки: терорист №1 в світі, це загроза всьому світу, і боротися з цим буде весь світ, і кінець всім терористам один, - фізичне усунення та безславна історія…

До речі, все потихеньку йде до того, що і сусідня  країна Росія буде визнана такою, що на державному рівні сприяє розвитку тероризму, фінансуванню терористичної діяльності, постачанню терористичних груп в країни, задля дестабілізації, вбивств, руйнувань, знищення економіки і тиску на уряди.

Вже від росіян (громадян російської федерації)  у всьому світі просто сахаються обґрунтовано передбачаючи що за пазухою, в кишенях, за спиною у них зброя, загроза, смерть…

Але ми витримаємо, справимося, думаю що і знищимо терористів, а в підсумку і головного терориста №1 в світі, бо без цього титулу він собі, ну просто не уявляє подальшого життя.

Головне в це переконливо вірити, приймати безпосередню ту участь, яка в кожному випадку максимально потрібна, корисна, задля перемоги над тероризмом в світі взагалі, держави терориста і терориста №1 конкретно.

І весь цивілізований світ оцінить нас, оцінить відвернення загрози і для себе, і для всіх інших.

І ось, прийшло на думку шевченкове, виявляється дуже актуальне і на сьогодні:

«Борітеся - поборете!

Вам бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»