28 March 2024, 12:30 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Українці в шоці від призначення Генпрокурором Шокіна!

 Вчора сталося те, про що раніш багато хто говорив, писав, висловлювався, підозрював. публічно і на весь світ була дана відповідь всім, всім, всім,  якими координатами мислить вищий політичний істеблішмент України на чолі з президентом П.Порошенком.

 Вчора, по суті, ми також отримали відповідь на те, що сьогоднішні керманичі української держави абсолютно не збираються змінювати країну, карати винних в розстрілу Майдану, проводити реформи, заводити нових людей в найвищі органи державної влади з іншим баченням та світо сприйняттям.  Вчора, в зв’язку з консолідованим голосуванням, відбулось фактичне злиття олігархів різних кланів, з різних політичних сфер діяльності та тих, хто їх обслуговує, які в єдиному пориві конституційною більшістю обрали В.Шокіна новим Генеральним прокурором України.                                                                                                                                                          довідково: новий Генпрокурор киянин,  62 роки, в 1999 році вперше прийшов до Генпрокуратури, з 2002р заступник Генпрокурора, вів справу Георгія Гонгадзе, сепаратистського з’їзду регіоналів в Сєверодонецьку в 2005 році,  справи Б.  Колеснікова , Р.Ахметова, І. Коломойського,  які не отримали логічного судового завершення. Звільнений з посади в 2005 році з підозрою  в зв’язках з кримінальним світом. В період своєї діяльності( 2002-2007р) вів порушені кримінальні справи проти П.Порошенка та закрив їх. В свій час вважався людиною  Л.Кучми, потім, був  наближений до «сім’ї»  Януковича, нині людина П.Порошенка.  Донька Горонстаєва ( Шокіна) Тетяна, заступник прокурора в Одеській області( призначена в 2014р), зять Гороностаєв  Олексій - заступник прокурора Київського р-н  м. Одеси, сват  Горностаєв  Микола - заступник прокурора Дніпропетровської області.                                                                                                                                                                                            В залі засідання  дуже дивним і цікавим виглядало те, що вперше за каденцію Верховної Ради VIII –скликання  відверто проросійський «Опозиційний блок» разом з про регіоналівськими групами Єремеєва ( Воля народу)  і  Хомутинника ( Економічний розвиток) одностайно підтримали кандидатуру висунуту президентом Петром Порошенком. Голосування показало, що чи  не вперше з кандидатурою В.Шокіна  зійшлись інтереси  В.Развадовського і Б.Розенблата, В.Литвина і І.Суслової, П.Порошенка і  Ю.Бойка.

Звісна річ, що призначення свідчить про одне,  олігархів, розкрадачів коштів та злочинців проти Майдану  шукати, забирати статки та саджати до цугундера не будуть, а будуть «брати» дрібних сошок для відводу  та замилюванню очей українцям.

Дане голосування для парламентських фракцій Радикальної партії та Самопомочі та низки позафракційних депутатів є принциповим та визначальним, адже  ці політичні партії та сили не можуть погодитися з запропонованим варіантом для країни «жити по-старому», а прагнуть на практиці втілити гасло П.Порошенка «жити по-новому». Це красномовно свідчить, що велика коаліція  з п’яти демократичних парламентських партій переживає політичну кризу, яка неминуче приведе до розвалу самої коаліції, до переформатування та втрати можливості приймати рішення конституційною більшістю.

Мої прогнози місячної давнини щодо оцінок діяльності політичних партій та провідних політиків повністю підтверджуються, на сьогодні найбільш прогресивними  та про реформаторськими силами в парламенті є саме Радикальна партій Олега Ляшка та Самопоміч Андрія Садового, що вони і підтвердили голосувавши не тільки проти Шокіна, а і заблокувавши парламентську трибуну.

2015 рік,  рік виборів до органів місцевої влади, по суті, голосуванням за кандидатуру Генпрокурора цей старт був даний і тепер кожній політичній партії, кожному лідеру вже йти своєю дорогою використовуючи промахи опонентів та граючи на електоральних симпатіях виборців.

Прогнозую, що призначення доволі неоднозначного та скандального прокурора  В.Шокіна може стати початком  кінця не тільки великої коаліції, а і всього БПП.