20 April 2024, 07:02 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Мукечеве- Донбас 2 на Заході України.

Вже дуже і дуже багато сказано по події в Мукачевому дво -тижневої давнини, країна взнала в деталях, яку корумповану схему десятиліттями вибудовували вчорашні і сьогоднішні можновладці, та і про те, як готові цю схему захищати разом: і депутати ВР, і  генерали в високих кабінетах вкупі з відвертими бандитами та міліціянтами.                                                   

Але часи змінюються, нові вітри перемін після революції Гідності  перетнули і карпатські гори, та вільно гуляються за Бескидом руйнуючи старі схеми і старі системи. Медіа та експерти багато говорили  про конфлікт інтересів, про саму подію, про  деталі, але не говорили про головне, про першопричини, які привели, власне до самих подій в Закарпатті, а вони, точнісінько такі ж самі, як і на Донбасі.                                                                                                                      

Отож по порядку: Закарпаття, ще з часів  Кравчука і Кучми облюбував Віктор Медведчук, який  «зробив» політиками всеукраїнського масштабу і Шуфрича, і сім’ю  Балог, і Гелетеїв, і Ланьо, і багато кого ще. Після перемоги померанчевої революції в 2005 році, не випадково головою Секретаріату Президента України став саме Віктор Балога, його туди фактично поставив все той же Віктор Медведчук, а Валерія Гелетея, на начальника охорони Президента.

Все це зроблено було задля того, аби на самому високому рівні зв’язати тодішній померанчевий політикум та політичні партії «Наша Україна» і «Партію Регіонів», а головне, продовжити дрейф України в напрямку  східного сусіда, її економічну та політичну інтеграцію в структури СНД.           Далі, під «вмілим» керівництвом Медведчука  Балога максимально наблизив Януковича до Ющенка, та економічно зцементував тодішні політичні еліти, що вилилося в призначення Януковича прем’єр -міністром, достроковими виборами до Верховної Ради, реваншом Партії Регіонів та приходом до влади в Україні відверто прокремлівських сил. 

 А що в цей час роблять сьогоднішні «герої» запитаєте Ви, а вони безроздільно керують Закарпаттям, який, як і Донбас, віддав на відкуп  та повний          беспрєдєл (за надуману лояльність), ось вже поспіль третій президент України.                                                  

Але для В.Медведчука і кремлівської компанії це ніщо, що якесь там другосортне лайно чимось керує, управляє, організовує контрабанду цигарок, для цих мудрагелів потрібен збройний заколот, оголошення республік та винесення цього питання на порядок денний у  Вашінгтонах,  Брюселях, а потім фіксація і в чергових  мінських домовленостях!   Але, без п’яти хвилин  готовий новий путч, і де, в сонячному  Закарпатті  зірвався, бо несподівано, зі зброєю в руках втрутилися хлопці з правого сектору, які і перекреслили чергове всеукраїнське потрясіння і кровопролиття.                 Факти скажете Ви, будь ласка: В.Медведчук – довірливий кремлівський куратор України і своєї вотчини - Закарпаття з 20 річним стажем, кум Володимира Путіна та Світлани Медведєвої (дружина премєр-міністра Росії Дмитра Медведєва). Нестор Шуфрич, вірний апологет партії регіонів і провайдер рускава міра в Україні, як за часів Кучми, Ющенка, Януковича так  і Порошенка. Віктор Балога, «хазяїн» Закарпаття, основний інтегратор і облаштовувач дрейфу Віктора Ющенка і Ко в бік Віктора Януковича, партії регіонів і олігархічних кланів. Михайло Ланьо, народний депутат 8 скликання, кум Віктора Медведчука, а відповідно і В.Путіна та Д.Медведєва, визнаний бандит на прозвище Блюк, основна діюча персона по облаштуванню планів бандитського заколоту в Закарпатті. Валерій Гелетей, еск-міністр оборони України призначений Петром Порошенком, який завів та поклав в Іловайському котлі тисячі і тисячі українських патріотів, брат, Володимира Гелетея, уже екс-керівника УМВС та СБУ в Закарпатській області. До того, Віктор Балога сват Володимира Гелетея, його старший син Андрій одружений на Едіт Гелетей, отож, повна ідилія на зразок телесеріалу серіалу Санта Барбара (http://1info.net/stati-novosti-soobschenija/novosti/svadba-andrey-baloga.html)

Спів падіння? Не думаю!, і короткий висновок: злочинному, антиукраїнському клану в Закарпатті завдано нищівного удару завдяки випадку, за участю патріотів України з правого сектору. Фактично, вдалось уникнути колосального чергового потрясіння з велико-ймовірним переворотом під егідою кураторів та очільників області, з оголошенням Закарпатської народної республіки, з перекриттям перевалів через гірськи хребти Карпат, з взяттям десятків тисяч заручників з числа відпочиваючих, з новим Донбасом 2, але вже в самому серці географічної Європи.

Отож, як я і казав минулого разу, тримайте порох сухим за будь якої погоди і за будь яких обставин!