28 March 2024, 11:39 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Схеми дерибану. Пісок радикалів

Незаконна діяльність по нищенню довкілля на Житомирщині досягла таких масштабів, що особи, причетні до цього влаштовують справжні бізнес-війни. Масштаби оборотів дозволяють залучати до цього процесу верхівку політичної еліти України. В попередньому блозі я писав що приблизна вартість лише одного піщаного кар'єру в с. Ульянівка сягає 25 мільйонів гривень. Тому не дивно, що в "процес" втягуються політичні партії. 

1 квітня 2015 року народний депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ляшка Дмитро Лінько раптово відвідує лісову ділянку, яка була виділена жінці одіозного Михайла Пухтаєвича "для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних та освітньо-виховних цілей"  та справедливо обурюється, що замість вищеперерахованого - зухвалий видобуток піску. 

 Нардеп обіцяє написати запити у відповідні органи, в коментарях його підтримує голова фракції у парламенті:

Новину розповсюджують більшість місцевих та всеукраїнських ЗМІ, не здогадуючись, що це - звичайна спроба усунути конкурента такому ж бізнесу, але вже члена Радикальної партії м. Житомира Анатолія Лисенка. Він володіє земельною ділянкою за адресою м. Житомир, вул. Селецька 33.

Куди звозять пісок з кар'єру для "зеленого туризму" в Ульянівці та займаються його реалізацією:


Але так як Пухтаєвич вміє встановлювати міцні звязки з будь-якою владою (згадуємо розширення ним Відсічного за часів Рижука та минулорічне балотування до ВР від владної партії Порошенка), то з цієї "радикальної" затії нічого крім публікацій у ЗМІ так і не вийшло. Та й ділові відносини з віце-прем'єр-міністром Зубком, на підприємство якого поставляється весь незаконно видобутий пісок, дались в знаки. 

Невдовзі, Лисенко стане членом виконкому за квотою радикалів, сидітиме на засіданнях та слухняно і завжди мовчки підніматиме ручку в унісон з мером по абсолютно всім питанням, а на початку вже цього літа на Відсічному знову з'являться земснаряди та почнуть мити пісок як за регіоналів.

З тією лиш різницею, що займатиметься цим фірма, яка зареєстрована за тією ж адресою, що й ділянка вищезгаданого члена виконкому

 


Та й правоохоронні органи втратять раптовий інтерес до незаконних кар'єрів Лисенка.


 

 

Бо після отримання правоохоронцями від мера земельних ділянок для будівництва житла імунітет мають і люди, яких у владу приводить Сергій Іванович Сухомлин. Нагадаю, що персональний склад виконкому формує особисто саме він і не лише Півоваровій все сходить рук.

Одним словом, вигідно бути радикалом, мати підтримку нардепів та одночасно бути мовчазною ляльковою іграшкою міського голови з єдиною функцію - голосування "ЗА"