19 April 2024, 00:59 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Маршрут № 3 "Богунія - Корбутівка скасовано. Початок транспортної реформи.

Міській автобусний маршрут № 3 "Богунія - Корбутівка" , який останнім часом ледь ледь ходив від сьогодні скасовано. Тепер замість вищевказаного автобусного маршруту буде курсувати тролейбус за № "Ялинка - Гідропарк" у кількості 8 одиниць техніки.
Нагадаю, раніше автобусний маршрут № 3 обслуговувало ПП "Шеріфф", яке вищевказаний маршрут виграло в пакеті з маршрутом № 50"Червоноармійська - Богунія" на якому перевізник не виконував перевезення більш ніж 2 роки! Після цього управління транспорту розірвало договір з перевізником на право обслуговування обох маршрутів, і після цього якість перевезень на маршруті впала на дуже низький рівень до 1-3 машин на лінії. Також слід зазначити що перевізник ПП "Шеріфф! частину машин з маршруту № 3 забрав на маршрут № 11, яке підприємство отримало по тимчасовому договору внаслідок суду.

От що зазначив з даного приводу Дмитро Ткачук на своїй сторінці у фейсбук :
" Невеликі зміни в схемі руху міського транспорту.
Замість маршрутки №3 перевезення пасажирів за сполученням Богунія-Гідропарк відтепер здійснюватиме тролейбусний маршрут 5а.
Термін дії договору з перевізником на маршруті 3 закінчився. Було прийнято рішення не продовжувати роботи даного маршруту, а натомість посилити тролейбусний, який раніше на 90% дублювався маршруткою.
Кількість тролейбусів на лінії вже збільшено до 8 (раніше було лише 3 в години пік). Таким чином відбулося скорочення кількості маршрутних таксті у Житомирі на користь екологічнішого електротранспорту.
Якщо маршрутка і трулейбус дублюють один одного на маршруті, пріорітет віддаватиметься комунальному підприємству.
Графіки роботи тролейбусів по ключових зупинках маршруту в додатках.
П:С: Окремо цікавить наскільки зручною та зрозумілою є подібна форма інформування про розклад руху? Намагаємося змінити підхід від інформування про інтервал руху на конкретний похвилинний розклад.
"

Тобто, шановні житомиряни, ви на порозі грандіозної транспортної реформи, це початок.