19 April 2024, 08:33 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Леніна перенесуть?

Нещодавно в Житомирі, топ новиною стала заява викладачів житомирських вишів, про перенесення Леніна у Кмитів. Відповідну заяву було подано до Житомирської міської та обласної рад, для розгляду депутатів. Інтелігенція просить невідкладно винести на засідання чергових сесій міської та обласної рад, два питання:

1. Про відкриття на базі Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука (Коростишівський р-н) відділу / експозиції історії тоталітарного режиму в Житомирської області;

2. Про демонтування та перенесення пам’ятника Леніну, який стоїть на центральному Соборному майдані м. Житомира, до відділу / експозиції історії тоталітарного режиму в Житомирській області Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука.

 

Доволі непогана альтернатива, для мирного демонтажу та збереження пам’ятки, шляхом його перенесення з центральної площі міста. Розуміючи, що у нас в місті є ,ще ті люди для котрих пам’ятник Леніну має якусь цінність, повинні зрозуміти, що це на даний момент саме адекватне рішення де враховуються думки та позиції всіх житомирян. Ну не прикольно бачити на центральній площі такий монумент. Слідкуємо за новинами вже скоро чергові сесії.


 

 

 

Дебой подумав, що якщо Леніна знести, то пустота посеред міста - це негарно. Тому надумав, що туди можна поставити Архангела Михаїла. Щоб захищав нас!


У кого, які думки з цього приводу?