19 April 2024, 07:30 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Відбулося засідання групи з питань удосконалення порядку призначення стипендій

В Міністерстві освіти і науки України відбулося перше засідання робочої групи з питань удосконалення порядку призначень академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів. Участь у засіданні взяли представники МОН та студенти. 

Керівництво МОН вже неодноразово піднімало питання зміни системи нарахування студентських стипендій. Сьогодні, через робочу групу, Міністерство взялося за реформування стипендійної сфери. В цілому ідея реформування стипендіальної системи є вкрай необхідна, але в той самий час скорочення стипендіального фонду є недопустимим.

Зрозуміло, що стипендіальну систему треба змінювати, порядок нарахування стипендій потрібно приводити у відповідність до нового ЗУ "Про вищу освіту", проте в жодному разі не можна погоджуватися на скорочення стипендіального фонду та на зміну положень Закону щодо того, що стипендію повинні отримувати не менше, ніж 2/3 студентів, що навчаються за державним замовленням.

Робоча група продовжуватиме роботу найближчим часом, так що вже зовсім скоро побачимо нову модель призначення стипендій.