29 March 2024, 00:47 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Піаримось на ідеології?

Вже тиждень Житомир говорить про перейменування вулиць: у Фейсбуці мільйони постів, у мережі безліч статей... Так, від комуністичної зарази позбавлятись потрібно було вже давно, але навіщо змінювати одну пропаганду на іншу. Чому ми змінюємо назви вулиць на такі, що викликають у суспільстві лише конфлікти?

Ми дорослі люди й чудово усвідомлюємо, що не для всіх Бандера та Шухевич є героями. Так, лідери ОУН-УПА заслуговують, щоб їхніми іменами називали вулиці та міста, але давайте подумаємо про людей пенсійного віку, яким змалечку доводили, що ці люди є ворогами. Їх переконати надзвичайно важко, тому навіщо створювати конфліктну ситуацію на рівному місці? Давайте сядемо з краєзнавцями та відновимо або історичні назви вулиць, або дамо їм просто нейтральне забарвлення, яке задовільнить усіх.

Нам необхідно шукати компроміси, а не ділити суспільство на лівих та правих. Звісно, вулиця на честь Кіборгів повинна бути в Житомира, але не потрібно навязувати людям героїв своїх партій. Прийде час та суспільство саме дійде до того, що Бандера віддав своє життя у боротьбі за незалежну Україну та є істинним героєм. Давайте не будемо піаритись на українській історії та роботи скандали на рівному місці.