25 April 2024, 20:18 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Перейменування по Житомирськи.

 Перейменування по Житомирськи.

Сьогодні знову актуально обговорюється процес перейменування вулиць. Згідно Закону про "декомунізацію" в місті необхідно перейменувати близько 80-90 вулиць та провулків. На жаль депутати провалили процес перейменування лише заговорший його та зняли з себе відповідальність, тепер рішення за міським головою, але лише до 21 лютого. Якщо рішення прийнято не буде цей процес перейде до голови обласної дердавної адміністрації. Моя думка ми житомиряни і ми повинні цей процес завершити на місцевому рівні. Зрозуміло мер трохи зволікає з прийняттям рішення, тому що актуальне питання може викликати певний резонанс і відповідно негативно вдарити мо іміджу та рейтингу міського голови. 
Неочікувано було коли Сергій Сухомлин розширив обговорення вийшовши з рамок топономічної комісії та перейшовши в простори соціальної мережі (Facebook), де активно в коментарях ведуться баталії та певні лобіювання. Закликаю житомирян, особливо молодь бо нам тут жити сказати своє слово, і таким чином зробити певний вклад в цей процес, щоб потім не кричати #зрада, #все_пропало, #нас_злили.
 
Ті хто говорить, що це не на часі, вибачте, але прийняли закон, якщо не ми то "губернатор" поставить крапку в цьому питанні. 
 
P.S. Сухомлин не підведи ;)