29 March 2024, 07:07 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Глухе суспільство: влада не чує громаду, громада не сприймає владу

 Глухе суспільство: влада не чує громаду, громада не сприймає владу

 
Події 19 травня, під час чергової сесії Житомирської обласної ради, показують, що у нас з вами серйозні проблеми. Нікого не навчила Революція Гідності, що не можна ігнорувати громаду. Але шкода, що активісти та військові, замість юридичного врегулювання проблеми, обирають радикальні дії: зривають сесійні засідання, блокують трибуни.
 
Так, громадськість можна зрозуміти. Їхні вимоги не беруть до уваги. Чомусь контракти готуються так, що за вимогою громади, не можна звільнити керівників комунальних закладів. Навколо Держгеокадастру ведуться жорсткі протистояння проти постійного деребану землі.
 
Для того, щоб область нарешті зрушила з мертвої точки й почала розвиватись у правильному напрямку, потрібно навчитись чути один одного. Звісно, співпрацювати з державними установами надзвичайно важко, адже паперові протести-звернення часто не приносять результату. 
 
Зараз потрібно, окрім мітингів, розпочинати юридичну боротьбу: завчасно готуватися до сесійних засідань, завчасно подавати питання до порядку денного, детально вивчати закони та постанови, щоб зупиняти різноманітні махінації. 
 
Можливо такий шлях нарешті приведе до бажаних цілей?..