18 April 2024, 19:26 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Чужих дітей не буває!
Саме сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. 1 червня - це не лише свято дитячих посмішок, це день, який нагадує нам про те, що не всім пощастило мати щасливе дитинство. 
 
Станом на 2015 рік у Житомирській області проживає 3 321 дитина, яка позбавлена батьківської опіки. В області діють лише 36 дитячих будинків сімейного типу, де перебувають 616 дітей. 
 
У обласному центрі соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім» перебуває близько п'ятдесяти дітей, які потрапили у складні життєві умови. Це комунальний заклад обласної ради. Там дітей забезпечують п’ятиразовим харчуванням, повноцінним доглядом вчителів, вихователів, допомогою психологів. 
 
Дітям потрібно знати, що вони комусь не байдужі. Сьогодні обов'язок кожного знайти у своєму шаленому графіку декілька хвилин, щоб зібрати іграшки та речі, якими вже не користується ваша дитина. Завезіть їх в «Сонячний дім» та зробіть приємне діткам, яким не так пощастило як багатьом з нас. Пограйтеся з ними, подаруйте декілька хвилин щастя дітям, у яких в житті його було не надто багато.
 
Діти - це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони мають жити в світі, де немає болю та насильства.