16 April 2024, 12:59 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

СТОСОВНО СИТУАЦІЇ ЩОДО МОЖЛИВОГО СКАСУВАННЯ СТИПЕНДІЙ

Сьогодні провели позачергове засідання правління Української асоціації студентського самоврядування.

Рішенням правління, Українська асоціація студентського самоврядування засуджує ідею Міністерства фінансів України щодо скасування стипендій для студентів вищих навчальних закладів, починаючи з 1 січня 2017 року, та ініціює широке обговорення цього питання з залучення студентських представників, керівництва Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України України, народних депутатів України та інших профільних експертів.

Попередньо зустріч з обговорення цього питання планується провести 22 серпня. Інші деталі будуть повідомлені пізніше. Координацію підготовки зустрічі покладено на Андрєєва Микиту, Новик Олександру та Тютєрєву Вікторію. Реакція студентів не змусить себе довго чекати.

Навіть якщо погодитись, що система стипендіального забезпечення потребує реформування, то це точно має відбуватися у погодженні зі студентськими об'єднаннями та не мати наслідків зменшення обсягу видатків на вищу освіту.

Крім цього була подана петиція президенту, просимо максимальної підтримки, будемо слідкувати за розвитком подій! https://petition.president.gov.ua/petition/27739

 

p.s. Ми готові до проведення студентських акцій прямої дії, однак наразі говорити про це передчасно.