29 March 2024, 02:25 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

"не"Громадські обговорення!

 В п'ятницю 11 серпня  о 14/0 в сесійній залі міської ради повинно відбутися громадське обговорення, щодо підняття тарифу на проїзд у комунальному громадському транспорті, з 2 до 3 грн. 

Влада свідомо проводить громадські обговерення в робочий день та в робочий час, щоб не слухати критику в свою адресу! 

Тому, що прийдуть або пенсіонери, для яких в принципі дане питання не актуальне, тому що безкоштовний проїзд для них, напевно очікують на правильну масовку, яка підтримає рішення!

Чому не проводять громадські обговорення в зручний для громади час ???

Тому що  думка громади нікого не цікавить, рішення вже прийнято! 

Замість того, щоб працювати та реалізовувати оплату проїзду, як в усіх сучасних європейських містах за зонами чи часом поїздки. Чим гірші наші чиновники від європейським ? Невже, якщо власного розуміння та досвіду не вистачає, не можна організувати відрядження до Європи. Напевно проблема в ментальності, думати про громаду не в пріоритеті. 

Транспортна реформа нашого міста полягає у наступному -  лише у підвищенні ціни на проїзд. Не так давно відбулося підвищення у маршрутному таксі. Дорогі житомиряни чи відчули ви зміни ? Комфортніше стало пересуватися ? 

Впевнений в тому, що і підвищення проїзду в комунальному транспорті не призведе до закупівлі нових сучасних тролейбусів, трамваїв. З такими підходом до вирішення питанння транспортної реформи, далеко не заїдеш... 

 

Чиновники, змінюйте підхід до вирішення проблеми та пропонуйте інші варіанти. Підвищення ціни на проїзд нічого не змінить,  крім більших розтрат  громади на, яку ви працюєте!