23 April 2024, 12:55 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

Народний Контроль про Мукачеве

Події, що відбулися минулої суботи, 11 липня, в місті Мукачеве Закарпатської області – загроза національній безпеці.

Сторони конфлікту вже зробили багато заяв, проте незаперечний факт – влада неадекватно оцінює ситуацію. Через бездіяльність СБУ та МВС на мирній території України в суботу лунали постріли та гинули люди. 

У той час, коли на сході України щодня тривають запеклі бої, проходить шоста хвиля мобілізації, з’явилися «герої», які вільно і демонстративно пересуваються по мирній території країни зі зброєю, яка потрібна не в тилу, а на передовій. Використовують її для перерозподілу контрабандних потоків!!! Окреме запитання: що це за зброя, ким вона була видана, за ким закріплена?!!!

Вражають факти, що й досі процвітає контрабанда, по країні переміщається нелегальна зброя, бездіють правоохоронні органи. Все це свідчить про нехтування Законів України, державних інтересів та є прямою загрозою безпеці країни, введення її в хаос, що, безумовно, працює на плани Кремля!

 Політична партія «Громадський рух «Народний контроль» вимагає,

-       негайного та рішучого втручання з боку Президента України

-       публічного оперативного та неупередженого розслідування причин та наслідків конфлікту представниками Національного Антикорупційного Бюро

-       створення тимчасової парламентської слідчої комісії

-       усунення з посад міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова та керівництва силових структур Закарпатської області

-       відповідальності керівництва Державної фіскальної Служби

-       притягнення до відповідальності, в тому числі кримінальної, УСІХ винних, не зважаючи на їхню приналежність до тієї чи іншої політичної сили, статусу народного депутата, звання, посади, бойових заслуг тощо.

«Народний контроль» наполягає, що нові призначення повинні проводитись не за старими кулуарними принципами, а публічно – із залученням виключно нових та не зіпсованих системою людей, які відповідають вимогам Закону України «Про люстрацію».