19 April 2024, 22:32 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

За 1 гривню оренда будівлі в рік - таке можливо лише в Україні!


Знову, Бердичівський район, творча невдача спіткала село Мирославка, яке мало свою лікарню. Лікарня вже не працює 20 років.
Нового господаря для будівлі депутатська свита обрала ще рік тому. Ним виявився Благодійний фонд «Оберіг - 26», який визвався господарювати у триповерховій будівлі. На паперах це називається реабілітаційний центр для учасників АТО. За рік оренди будівлі благодійники не зробили взагалі ніякого ремонту і нічого тут не нагадує про вказаний заклад, навіть на табличку не розжилися. Хоча обіцяли налагодити роботу реабілітаційного центру і капітально відремонтувати сільську амбулаторію.
По завершенні річної оренди благодійники знову охочі до будинку. Бо зараз ніби мають гроші на повноцінну роботу.
Селяни ніякого задоволення від таких орендарів не мали, але цього року знову готові до співпраці. Який зиск у цьому матиме громада села, окрім ура-патріотичних гасел? Чи буде відновлена робота амбулаторії для прийому сільських мешканців?
У понеділок на сесії Мирославської сільської ради, депутатів жваво переконували працівники благодійного фонду, разом з атовцями, який файний буде центр, який потрібний він всім і одразу….Гарантом у будівництві даного закладу, назвався голова районної ради – Самчик М.Ю . Довго на тій сесії вони сперечалися, перевіряли сільського голову- …Юрчука В.О, який зачитував проект договору, чи то перший чи то другий варіант, зі змінами і без змін.
Світлана Ренькас - лідер ГР «Народний контроль» у Бердичівському районі , у своєму виступі закликала сільських депутатів до об’єктивних і виважених рішень.
Слушна думка звучала від жителя села Мирославка Іщука Павла, який у своєму виступі зазначив, що доречним було б прийняття рішення даного питання на сходах села, оскільки мають багато прикладів продажі державних будівель у приватні руки.
Народний контроль щиро сподівається, що реабілітаційний центр запрацює у селі Мирославка, всі обіцянки зі сторони БФ будуть виконані. І ця історія матиме щасливий фінал. І через пів року НК не шукатиме фігурантів цієї справи ….