29 March 2024, 06:51 Житомир: °C
Сергій Ткачук
Громадський активіст.

БІЙ З ТІНЬЮ

 Вчора, 7 травня, в Полтаві було урочисто відкрито пам’ятник гетьману Івану Мазепі. На цьому заході були присутні  перші особи держави –  за промовою пРезидента Порошенка відразу слово було надано Патріарху Київському та всієї Руси-України Філарету (Денисенку);  після виступу владики було урочисто відкрито скульптурне зображення борця за Україну.

  І в цей час у мене перед очами пробігла ретроспектива: відкриття грузинської церкви Святого Георгія в Житомирі у вівторок, 4 травня. Досить дивно було спостерігати «наявність відсутності» на цій урочистій та непересічній події (нібито церкви відкривають та приїжджає в Житомир Патріарх – майже щодня) представників міської та обласної влади. Ні міський голова Сухомлин (БПП), ні секретар міської ради Чиж (Самопоміч), ні голова обласної ради Лабунська (Батьківщина), ні голова ОДА Машковський (Фронт змін – БПП – Батьківщина?) не «соізволілі» приїхати на відкриття та освячення храму.  А це у свою чергу викликало ряд запитань до «можновладців»:

Чи це – неповага до Годердзі Кварацхеліа, підприємця, який за свої особисті кошти побудував цей храм?

Чи це – неповага до грузинської діаспори? Чи – взагалі до всіх національних діаспор, які є у нашій області?

Чи це – неповага до віруючих УПЦ КП? Чи загравання «політиків»  із віруючими всіх конфесій – актуально лише під час передвиборчих «поліських перегонів»?

Чи це – неповага до Патріарха, людини по статусу та авторитету близької до президента?

ЧИ, МОЖЛИВО, ОЧІЛЬНИКИ МІСТА ТА ОБЛАСТІ ПОБОЯЛИСЯ БУТИ БЛІДОЮ ТІНЬЮ ПОРУЧ ІЗ ФІЛАРЕТОМ!?

 

ДАЛІ БУДЕ!!!