25 April 2024, 04:49 Житомир: °C
Сергій Ткачук
Громадський активіст.

ВОЛЯ УКРАЇНИ – АБО СМЕРТЬ!

 В Новий 1992 Рік Україна увійшла незалежною країною, подарувавши народу, що її населяв, щирі сподівання гарної долі та майбутнього заможного життя. Для втілення цих мрій простого українського люду було все: вигідне географічне становище (близькість до Європи, знаходження на перетині різних магістральних шляхів),  потужна промислова база, багата природніми дарами земля (ліс, корисні копалини, родючі грунти), розумні та працьовиті люди, а саме головне ВОЛЯ, вперше за останніх вісімсот років ми могли стати господарями на своїй землі. Важливо було також і те, що це все нам діставалося без кровопролиття, без сплюндрованої землі, без зруйнованих осель, без важкого прощання з Героями, які відійшли у вічність, тобто НАМ УКРАЇНА ДІСТАЛАСЯ ДАРОМ! Ну майже даром…

  У мене є тверде переконання, що за все в житті потрібно платити, і краще платити наперед, щоб потім не прийшлось гірко розплачуватися!  За логікою тих подій – ми, точніше наші батьки, повинні були провести очищення влади, люстрацію,  від представників попереднього правлячого режиму, побудувати та запустити в роботу  новий механізм державних процесів, а саме головне виростити й виплекати нову ( принципово нову, діяльність якої базується на зовсім інших принципах) суспільну еліту та забезпечити функціонування соціальних ліфтів для обдарованої талантом молоді. Проте цього не сталося, і ми лише спостерігали за цими, вищезгаданими, процесам у наших сусідів: Польщі, Чехословаччині,   країнах Балтії. Я багато думав, чому ми цього не зробили, і прийшов до висновку, що покоління наших батьків було виховано в умовах жорстокого осуду та подавлення особистої ініціативи, люди того покоління звикли жити по команді, а тих, хто міг взяти ініціативу і відповідальність на себе – або було дуже мало, або червоні директори, партійна номенклатура та комсомольський актив не дали їм цього зробити.

Згодом почала литися кров, проте воювали між собою представники тогочасних «еліт» за контроль над народним добром для особистого збагачення, почалася ера накопичення та перерозподілу початкового капіталу. На початок 2000-х сформувалася людожерська україноненависницька СИСТЕМА, породжена із представників совкової та кримінальної еліт щедро приправлена популістами та кар’єристами. СИСТЕМІ Україна потрібна була лише для того, щоб безмежно збагачуватися,  її представників ніколи не цікавив вектор розвитку нашої держави, їх лише цікавили умови реалізації централізованої та жорстко структурованої  клептократії в межах цілої країни, країни із величезним потенціалом. Простих людей вони (представники СИСТЕМИ) загнали в злидні, морально і духовно розкладали змінюючи систему життєвих координат, визначаючи в пріоритет людського життя задоволення фізіологічних потреб, формуючи таким чином суспільство споживання – нову форму рабовласницького, з елементами феодалізму,  ладу. НАРОД ЗАГНАЛИ В СТІЙЛО – і зробили з нього БІОМАСУ.

Інколи між представниками різних кланів СИСТЕМИ виникали жорсткі суперечки, пов’язані із розподілом фінансових потоків, тоді і виникали – «Акції», «Революції» та «Майдани»… Для забезпечення певного рівня легітимізації цих процесів,  втягували в ці політичні авантюри і представників «бидла» (прошу вибачення – це дослівно цитуючи  представників «еліт»), точніше народу. Спостерігаючи за егоїстичними та відверто споживацькими настроями більшості українських громадян, провладна нечисть нас з вами за ЛЮДЕЙ вже не вважала. Ми їм потрібні були для політичних маніпуляцій, для того щоб працювати на їхніх підприємствах та споживати продукцію цих підприємств, а також для сплати податків, які вони успішно розкрадали.

Проте в 2014 році багато чого пішло не так, як хотіли представники СИСТЕМИ: ЛЮДИ ПОЧАЛИ ПРОКИДАТИСЯ. Проте на людській крові представники одного клану, «дніпропетровські», змінили представників іншого, «донецьких», а нечисть вкотре залишилась при владі. Але нечисть чітко, на відміну від нас, простих людей, усвідомила основні небезпеки – центри формування НОВОГО ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА: громадський актив, волонтерство, добровольчий рух та НАЦІОНАЛІЗМ. На мою особисту думку НАЦІОНАЛІЗМ – це створення максимально сприятливих умов на рідній землі для повної реалізації потенціалу ЛЮДИНИ. І, починаючи з моменту втечі Януковича, розпочалася цілеспрямована боротьба представників владного корита з цими ростками майбутньої величі українського народу! «З іскри розгориться полум’я» - ЛЮДИ, ЯКІ ПРОКИНУЛИСЯ, БУДУТЬ СВОЇМИ ДІЯМИ БУДИТИ ІНШИХ! Вже зараз іде формування ЛЮДИНИ НОВОГО ТИПУ, вже зараз ми побачили прояви ВИСОКОГО ЛЮДСЬКОГО ДУХУ, САМОПОЖЕРТВИ ДЛЯ ЩАСЛИВОГО МАЙБУТТЯ НАСТУПНИХ ПОКОЛІНЬ та ДЕМОНСТРАЦІЇ СИСТЕМИ СПРАВЖНІХ ЖИТТЄВИХ ЦІННОСТЕЙ: ВІРА В БОГА, ЛЮБОВ ДО ЛЮДЕЙ,  БАТЬКІВЩИНИ, РОДИНИ, ВЗАЄМОПОВАГА, ГІДНІСТЬ, ПОВАГУ ДО ПРАЦІ, ТОРЖЕСТВО РОЗУМУ ТА  ГАРМОНІЇ ДУХУ.

 Вже зараз ми розплачуємося за нерішучість батьків, вже зараз ми оплачуємо ВОЛЮ та ЩАСЛИВУ ДОЛЮ для майбутніх поколінь, окроплюючи потом, слізьми та кров’ю свою рідну землю! Проте легко нам не буде, бо потрібно зміни в Україні починати з себе особисто, бо свобода – це жорстка дисципліна та важка праця для досягнення високої мети: ЖИТИ, А НЕ ІСНУВАТИ! Жити достойно і правильно передаючи у спадок для нащадків БАГАТСТВО РЕАЛІЗАЦІЇ УСІХ НАЙКРАЩИХ МОМЕНТІВ ЛЮДСЬКОГО БУТТЯ!

Нинішня влада вже 2,5 роки веде планомірну дискредитаційну роботу, доволі вдало, проти тих представників суспільства (громадські активісти, волонтери, добровольці, націоналісти, учасники АТО), які потенційно зможуть виступити в якості відцентрованої (центробіжної) сили в НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОМУ РУСІ, нинішня війна на Сході – це початок НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНИХ ЗМАГАНЬ українського народу.  Кого із них не змогли перекупити, залякати, дискредитувати чи просто посадити, зараз будуть намагатися знищити фізично. І будуть проводити це масштабно і цинічно, щоб надовго повісити ярмо на шию нашому народу.

Про це стисло і по черзі. Головна стратегія представників влади – розділяй і господарюй. Коли тільки вони, провладні упирі, в чомусь вбачають потенційну небезпеку – відразу починають душити ці починання. Для цього у них є величезні фінансові, медійні, організаційні й силові ресурси, а також значний багаж відповідних знань та досвіду.

Першими почали розбивати загрозу у вигляді громадських активістів, вклинюючи своїх кишенькових «діячів», дискредитуючи непокірних, виводячи в тінь титанічну роботу тисяч патріотів, натомість «піарячи» своїх блюдолизів і холуїв, формуючи касту пристосуванців – псевдоактивітів. Ці ручні песики своїми діями в свідомості простих громадян, а з екранів телевізорів це стверджують «експерти» (Рабінович, Червоненко та інші), створюють синонімічний ряд: Активіст-Негідник-Ледар-Популіст.

Другими стали на черзі волонтери. Схожа схема – «волонтерство це модно» … Збираючи пожертви простого люду можна було «круто попаритися та розкрутитися»… І ніби, гриби після теплого осіннього дощику в лісі, повигулькували всілякі фонди, скриньки… Мало того, то деякі особливо безпринципні потвори почали незаконно на цьому збагачуватися. На остаток, влада за рахунок девальвації гривні, драконівських тарифів,  зменшення соціальних стандартів та рівня життя простих громадян – зменшила фінансовий потенціал українського народу. Вчора ті, хто вільно міг пожертвувати 200 гривень (на той момент – 25 «баксів»), сьогодні вимушені  відмовляти своїм дітям в пачці морозива вартістю 10 гривень (зараз 40 центів).

Третім етапом стала боротьба нинішньої влади з добровольчим рухом, провладні істоти (людьми їх назвати неможна, напрошується слово із семи літер, яким позначають пасивних представників осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації) почали використовувати всі характерні їм способи: від «підстав» під ворожий вогонь, брудної брехливої дискредитаційної медійної кампанії до реального демонстративного фізичного знищення особливо зухвалих. Також розпочали розбивати за допомогою протиріч добровольчі рухи, перекуповувати одних керівників, інших за допомогою провокацій садити в тюрми чи поливаючи брудом знищувати їхнє політичне майбутнє, формуючи за допомогою ЗМІ асоціацію в свідомості «електорату» ДОБРОВОЛЕЦЬ – БАНДИТ – РЕЙДЕР – МАРОДЕР…

З націоналістами для нинішньої влади було трохи простіше, бо на цій ниві у них працювали і «партії», і провокатори з «напівпровідниками»,  маразматики  та відверті злочинці, вороги, які під личиною «національної свідомості» намагаються знищити волю та добробут  українського народу. Бо НАЦІОНАЛІЗМ – це двигун у розвитку громадянського суспільства, тому і намагаються навісити на нього клеймо нацизму, фашизму, антисемітизму, радикалізму… Або зводячи до рівня шароварщини та мовного питання.    

З «атомниками» влада поступає по аналогії як і з громадськими активістами, так і з добровольцями. Але тут ще є деякі цікаві моменти: багато «комбатів» пішли до Ради чи до місцевих рад у лавах провладних партій, ставлячи в уяві простих людей клеймо «пристосуванців», процеси, які широко висвітлюються в ЗМІ (ви не думали – чого?) боротьби «дембелів» за земельні ділянки та квартири в уяві простого люду поступово визивають антипатію до цих «борців», всі фінансові та законодавчі пільги для учасників бойових дій на Донбасі вже поступово починають викликати невдоволення у інших верств населення. Таким чином влада протиставляє «атомників» народу, викликаючи недовіру та подальше несприйняття.

Проаналізувавши все це ми бачимо, що зараз відсутні ті сили, які користуються довірою та авторитетом у переважної більшості населення,  й могли б об’єднати народ, виступити своєрідним локомотивом національно-визвольного руху. А влада за допомогою фінансово-тарифних інструментів, повної, спеціально  ілюстрованої, протинародної діяльності накаляє соціально-політичну обстановку, приводячи терпіння українського народу до нуля. Що буде далі?

А далі влада готує спецоперацію по зачистці революційних та неблагонадійних елементів – УПРАВЛЯЄМИЙ ВИБУХ. Це тоді, коли народ повстане, почнуться заворушення на вулицях, підігріті провладними провокаторами, - почнуть цілеспрямовано та методично відстрілювати інакомислячих, тих хто може, чи потенційно здатен, повести за собою людей, тих хто зможуть повторити подвиг Бандери, Шухевича, Че Гевари. Всіх інших чекатиме тюрма. Деякі, а це, як правило, будуть раніше законспіровані агенти впливу, будуть публічно каятися та називати інших зрадниками, провокаторами й авантюристами. Народ поставлять в стійло, кинуть пару «поблажок» - і провладні упирі будуть далі ссати нашу кров та упиватися багатством нашої землі. Для них немає нічого святого – всі їхні переконання, це купа зелених папірців з портретами американських президентів…

Ми, український народ, повинні єднатися в боротьбі за НАШЕ СВІТЛЕ МАЙБУТНЄ! Бо лише в боротьбі ми зможемо здобути ВОЛЮ та ЩАСЛИВУ ДОЛЮ для СЕБЕ і СВОЇХ НАЩАДКІВ. Що б потім на старості літ нам не було соромно дивитися в очі своїм дітям і внукам, всередині проклинаючи самих себе за власну бездіяльність, і белькотіти про те, що не вдалося, про те, що «верхи нас зрадили»…  ВІД ЗУСИЛЬ КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ ЗАЛЕЖИТЬ ДОЛЯ УКРАЇНИ, ВЦІЛОМУ, ТА ЙОГО РОДИНИ, ОКРЕМО!  Нині відсидітися чи сховатися не вдасться нікому, це стосується всіх!

ДАЛІ БУДЕ!!!

Постскриптум. Читайте самі та передавайте іншим!