18 April 2024, 23:44 Житомир: °C
Віктор Мельниченко
Журналіст

Від Житомира на "Бандерштат" поїдуть журналісти, волонтери та учасники АТО

 

Учасники АТО, які боронять незалежність України на Сході; журналісти, які захищають Батьківщину в інформаційній війні; громадські активісти, волонтери, які щоденною працею утверджують патріотизм та допомагають українським захисникам. Саме ці небайдужі люди, найкращі представники суспільства, будуть презентувати цьогоріч Житомирщину на культовому фестивалі "Бандерштат".

 

Про це йшлося на прес-конференції у Житомирській обласній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича 8 липня.

 

Третій рік поспіль регіональним представником фестивалю "Бандерштат" на Житомирщині є відома журналістка та громадський діяч Олена Галагуза. Олена висловила приємність від того, що нині влада є дружньою до всього українського, розуміє значення для українців, зокрема молоді, фестивалів, що пропагують українську музику, культуру, історію, виховують почуття патріотизму та любові до ближнього.

 

Свідченням подібного порозуміння є той факт, що вже два роки поспіль прес-конференції щодо презентації фестивалю українського опору «Бандерштат» проходять на офіційному рівні під егідою Департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, який забезпечує фінансову та організаційну підтримку для поїздки на фестиваль житомирської делегації.

 

А були часи, коли Олена Галагуза з однодумцями збиралися для популяризації фестивалю з українським духом у пабі. Керівництво закладу привітно відгукувалося на гарні ідеї патріотів. А ось на офіційному владному рівні про подібне визнання не могло бути й мови. Але небайдужі житомиряни лупали ту скалу, не дивлячись на заборони й переслідування.

 

Сьогодні в особі керівництва та представників Департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА ініціативна група патріотів бачить не чиновників, а друзів, однодумців, які наголошують: зроблено все можливе, аби на "Бандерштат" поїхали справді найкращі - ті, кому болить Україна, і хто не втомлюється за неї боротися. Адже важливо не лише отримати перемогу, а й утримувати її постійно.

 

Коротка інфо:

 

«Бандерштат» – один із найбільших фестивалів України, що пропагує здоровий патріотизм і спосіб життя. Захід проходитиме з 31 липня до 2 серпня 2015 року в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку.

 

«Бандерштат» є мистецьким майданчиком для популяризації української музики, літератури, історії, мистецтва та кіно. Одним із головних пріоритетів заходу є абсолютна відсутність алкоголю.

 

Хедлайнерами цьогорічного «Бандерштату» стануть: Тартак, Brutto, ONUKA, O.Torvald, Тінь Сонця, Роллік’С, Фіолет та інші.

 

Квитки на фестиваль вартістю 250 гривень можна придбати на сайтах kasa.in.ua та сoncert.ua.