19 April 2024, 19:18 Житомир: °C
Віктор Мельниченко
Журналіст

Кінотеатр ім. І. Франка – культурний центр на житомирському Бродвеї


Кінотеатр ім. І. Франка у Житомирі отримав нове дихання. Заклад житомирських школярів перетворюється на культурний центр, де бурлить мистецьке життя, де можна якісно та цікаво провести дозвілля.

У Кінотеатрі ім. І. Франка житомиряни можуть переглянути прем'єри. Тільки тут демонструють ексклюзивний світовий арт-хаус. Це єдиний кінотеатр у місті, де щодня діє спеціальна програма кіно та мультфільмів для дітей, а також групові перегляди для школярів. 

Керівництво кінотеатру робить акцент на відродженні нашого кіно. Доброю традицією стануть тижні українського кіно. На глядачів чекають зустрічі з відомими акторами та режисерами, які спеціально завітають до нашого міста.

Кінотеатр ім. І. Франка стає центром творчості - тут проводять фестивалі, відбуваються виставки фотографів та художників. Тут збираються поети й журналісти, молоді режисери й досвідчені кінокритики. Обговорити фільм та потеревенити про життя можна за кавою на м'яких диванах. Затишна кав'ярня у холі та просторий літній майданчик чекають на всіх охочих.

Кінотеатр ім. І. Франка розташований у мальовничому куточку на пішохідній вулиці Михайлівській. 

Житомир дав світові видатних кіномайстрів. Тут народився один з перших кінематографістів світу Альфред Федецький. У нашому місті жили й працювали знамениті актори й режисери. Тут знімалися культові фільми. 

Сьогодні Кінотеатр ім. І. Франка прагне допомогти міста стати перлиною кіно, яка з кожним роком сяятиме все яскравіше.

Нині у Кінотеатрі ім. І. Франка: мелодрама, фентезі «Казка казок», бойовик, трилер «Подвійна гра», мультфільми «Кунг-фу Кролик» та український мультик «Бабай».

Найближчим часом: прем’єри українських стрічок «Брати. Остання сповідь», «Загублене місто».

Тел. для довідок: (067) 411-17-92; 47-50-81.