19 April 2024, 20:45 Житомир: °C
Віктор Мельниченко
Журналіст

Три кандидата в мери, одна стратегія розвитку Житомира

Відомо, що точно у виборах мера Житомира братимуть участь Люба, Наташа і Сергій. Це основні гравці на передвиборчому полі нашого міста. Те, як вони ведуть свої кампанії, заслуговує на окрему увагу.

Отже, Люба. Що вона зробила у кріслі виконуючої обов’язки міського голови з лютого минулого року? Саме тоді влаштували “імпічмент” Дебою і на його місце автоматично пішла секретар міськради. Відчутних зрушень, інноваційних рішень чи проектів не спостерігалося. Головне її досягнення – це прихід помічника Колі-форточкі, про якого в Інтернеті писали, що вимагав ніби якісь відкати у будівельних фірм.

А Сергій заполонив Житомир першими кроками, які зробив не він, а громада і депутатський корпус міської ради. Я був вражений дізнатися про безкоштовні комп’ютери у навчальні заклади. Сергію, ви з власної кишені забезпечили техніку чи це все-таки бюджетні кошти?

Наташа іде, як криголам. Виконком і мерія опираються, а вона проводить соціальні ярмарки. Плетуть інтриги довкола її соціальних заходів, а робота її команди всеодно набирає обертів. Наташа єдина, хто організував волонтерський центр, який працює щодня для дітей та дорослих.

І нарешті останнє. Коли хтось хоче стати мером, пропонує програму дій. Ви бачили таку від Сергія, Люби і Наташи? Перші двоє не представили жодної такої. Усе на рівні переливання із пустого в порожнє. Наташа єдина поки з-поміж усіх представила стратегію розвитку Житомира.

Сподіваюся, незабаром ми бачимо змагання добрих ідей, а не обливання один одного брудом.