20 April 2024, 18:46 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

звернення до міського голови

Вирішив звернутися до міського голови з приводу змісту інформаційних повідомлень розміщених на офіційному сайті Житомирської міської ради…


Житомирському міському голові

Дебою В.М.

Ясюнецького О.О.





Володимире Михайловичу!

2 жовтня 2013 року у приміщенні Житомирської міської ради пройшло засідання Ради керівників підприємств та підприємців м. Житомира, на яке був запрошений народний депутат України Зубко Геннадій Григорович.
Після чого на сайті Житомирської міської ради було розміщено повідомлення під заголовком «Нардепи розгортають агітацію прямо в міській раді?».
Звертаю Вашу увагу, що зміст вказаного інформаційного повідомлення подано із спотворенням суті та змісту сказаного народним депутатом України.
Так, цитата від імені народного депутата України наведена без контексту і теми розмови. Нагадую, що Зубко Г.Г. до обрання у Верховну Раду працював у складі Ради керівників підприємств та підприємців м. Житомира й на засідання Ради з’явився на запрошення чинного голови. Головною метою присутності Зубка Г.Г. на вказаному заході було отримання пропозицій від членів Ради щодо бажаних змін чинного законодавства, внесення нових законопроектів, які б сприяли розвитку підприємництва та промисловості, у тому числі й унеможливлювали б незаконне втручання у господарську діяльність з боку контролюючих органів.
А відтак, Геннадій Зубко, був присутній на засіданні Ради керівників підприємств та підприємців, як представник м. Житомира у законодавчому органі – Верховній Раді України та суб’єкт законодавчої ініціативи з метою вивчення потреб виборців його округу. 
Натомість повідомлення під заголовком «Нардепи розгортають агітацію прямо в міській раді?» спотворює дійсні обставини вищевказаної події.

Враховуючи наведене, прошу вжити заходів, передусім освітніх, щодо Ваших підлеглих та роз’яснити їм, зміст повноважень народного депутата України згідно Закону України «Про статус народного депутата України» та законодавче визначення агітації, що наведене в Законі України «Про вибори народних депутатів України». 

Також звертаю Вашу увагу, що на офіційному сайті Житомирської міської ради впродовж останнього часу розміщуються інформаційні матеріали, які за своїм змістом не мають нічого спільного з офіційною інформацією органу місцевого самоврядування, а більше схожі на інформацію так званих бульварних видань. Так, наприклад: відео «Bad Boy – это наш Дебой»: Нормальний піар http://zt-rada.gov.ua/news/p3571

Сподіваюсь, що у Вас вистачить волі припинити перманентне глузування з м. Житомира, особливо в контексті останніх подій, пов’язаних із скандалом, який «прославив» наше місто на всю України (створення приватних ЖЕКів, які жартома називають 40:20:40). Дивитись за посиланням http://ntn.ua/uk/video/agenty_vplyvu/2013/09/22/12041



З повагою, Олексій Ясюнецький


04 жовтня 2013 року