20 April 2024, 14:14 Житомир: °C
Сергей Уланов
...

Допомога ворогу: як Житомирський щебінь зміцнює стратегічну міць агресора…

Мабуть нікого не здивуєш вправністю з якою українські можновладці підмінюють поняття. Справді ми чи не щодня бачимо і чуємо як політики мало не на Біблії присягають у своїй любові до України. Проте поки вони розпинаються на телебаченні, на радіо і в газетах, гнівно закликаючи увесь цивілізований світ покарати агресора, ввести додаткові санкції та обмеження самі вони не здатні відмовитись від російських грошей.

Активісти Батальйону оборони краю «Полісся» та провіду УНА-УНСО Житомирської області провели розслідування щодо окремих підприємств Житомирської області. Хто би міг подумати! Житомирщина, яка відправила на фронт найбільшу серед інших областей кількість з’єднань та підрозділів. Край, в якому волонтерський рух один з найактивніших в Україні. Земля зі славними патріотичними традиціями. Наша Житомирщина стала ледь не головним постачальником стратегічної сировини ворогу!

Як голова інформаційного центру БОК «Полісся», надаю стислі матеріали розслідування:     
«В Україні набереться чимало прикладів «тихої» співпраці українських стратегічних підприємств з аналогічними в Російській Федерації і навіть з тимчасово окупованими Кримом та Донбасом. Проте в даній статті мова піде про неабиякий «вклад» в розбудову «руського міра» підприємствами Житомирської області. Мало хто знає, але щебінь, якого в нас так багато, є стратегічною сировиною для будівництва в тому числі і сучасної військової інфраструктури. Він потрібен для будівництва доріг, залізничних насипів військово-інженерних споруд, бетонних ковпаків для дзотів та інших бетонних укріплень.

В ідеалі український щебінь мав би застосовуватись при зміцненні українських оборонних споруд але йде він на розбудову російської і сепаратистської залізниці, на військові укріплення ДНР та ЛНР. Чому так сталося? Справа в тому що власниками таких підприємств як ВАТ «Коростенський кар’єр», ВАТ «Малинський каменедробильний завод», ПРАТ «Пинязевичський кар’єр» є група компаній «Юнігран», яка через свого російського дилера компанію ТОВ «Атенор» збуває свою продукцію Російській Федерації, та в свою чергу щедрою рукою фінансує ДНР та ЛНР і відповідно забезпечує їх стратегічною сировиною. 
Також до групи компаній «Юнігран» належить ВАТ «УКРВИБУХБУД» спеціалізацією якого є буро-підривні роботи. Подібні підприємства були джерелом вибухівки для терористичних формувань на території Донбасу на початковій стадії конфлікту. Яскравим прикладом служить історія з залізничною розв’язкою в місті Дебальцево. Цей величезний транспортний вузол відступаючі українські війська майже повністю зруйнували. Але вже за 12 днів лугандонія його відбудувала. Постає логічне питання яким чином це сталося і хто цьому сприяв? Активно допомагала в цьому російська залізниця (ОАО «РЖД») та її ремонтні підрозділи. Саме завдяки цим структурам російські військові залізничні ешелони прибувають на Донбас, як до себе до дому.
Ситуація досягає рівня абсурду якщо згадати, що відповідно до українських санкцій, забороняється торгувати з Росією молоком, кетчупами, макаронами і т.п., а стратегічною сировиною, яка прямо використовується ворогом на власні військові потреби можна. Мільйони тон щебню з України йде на Росію, що підтверджено офіційною статистикою і яка є доступною для правоохоронних органів. 
Список 30 найбільших отримувачів щебню в РФ за підсумками 2015 року. Інформація з офіційного сайту компанії ТОВ «Юнігран» - 
http://www.unigran.ua/ru/?p=4904

Виникає закономірне питанням чому до цього часу в перелік санкційних товарів не внесено таку стратегічну сировину, як щебінь, а натомість заборонено торгувати молочними виробами, макаронами і кетчупами?».

…Розслідування продовжується…

Сергій Уланов.