28 March 2024, 20:57 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Василь Кузьменко - керівник, депутат і просто людина

Його шанобливо називають людиною слова, ласкаво – наш Василь Дмитрович та з глибокою повагою – депутатом із власною думкою. Його можна побачити у різних куточках Черняхівщини, до нього звертаються із численних питань, його пізнають за щирою та ясною посмішкою. Займаючи активну життєву позицію, як депутат Черняхівської районної ради Василь Дмитрович Кузьменко не залишається стороннім спостерігачем перебігу подій у країні, на Житомирщині та Черняхівському краї і безпосередньо бере участь у розв’язанні питань, спрямованих на стабілізацію економічного, соціального та духовно-культурного розвитку нашого регіону.
П’ятирічний термін повноважень депутата районної ради – це безліч зустрічей із різних проблем, і кожний третій четвер місяця – прийом громадян; це дії, які не розходяться зі словом. До нього звертаються люди молодого та поважного віку, і ніколи не було відмови: в міру можливостей сприяє, підтримує та виручає.
Одним із перших у нашому краї став допомагати Майдану. З перших днів тяжких випробувань і по сьогодні Василь Дмитрович підтримує українське військо, сприяє в зміцненні його боєздатності, і кожне звернення до депутата про допомогу не залишається без уваги.

Світлина від Юрія Малашевича.
Дбаючи про підтримку нашої армії, прискіпливо вивчає потреби українських військових, не шкодуючи сил і часу, вникав у будь-яку дрібницю, зустрічався, телефонував, звертався до небайдужих людей. Депутат має намір продовжувати допомагати нашій армії доти, поки в Україні не настануть мир та спокій. Нагороджений медаллю УПЦ КП «За патріотизм до України»,

Світлина від Юрія Малашевича.

Подяками та відзнаками 501-ого окремого батальйону морскої піхоти. Його підприємство допомагає війську своєю продукцією та дровами.
Депутат районної ради є членом постійної комісії районної ради з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку району.
Ми вже почали говорити про Василя Дмитровича, як про успішного підприємця. Він є засновник та директор деревопереробного підприємства ТОВ «Вітакомс», як колишній освітянин та директор школи , що важлива справа потребує грамотного підходу, тому залучив до проекту групу фахівців із відповідної галузі. Підприємство постійно розвивається і гідно представляє Черняхівщину на різних рівнях. Разом зі своїми працівниками наполегливо вчився, долав труднощі та досягав нових успіхів. Він є людина командної дії, яка тримає слово, мудрий та енергійний, багатий на цікаві ідеї, швидкий у сприйнятті нових тенденцій і справжній меценат. Колектив цінує його як талановитого організатора, керівника нової формації, який наполегливо відстоює принципи чесності, відповідальності, порядності та справедливості у своїй депутатській діяльності. Тому з усього видно, що є справжній господар і сучасний управлінець.
Сьогодні Василь Дмитрович відзначає таких працівників: Василя Піонтківського, Андрія Комашевського, Тараса Виговського, Володимира Сидорука.


Перспективним добросовісним та старанним є молодий працівник Олександр Малашевич. Він володіє хорошими діловими навичками, а саме: сумлінним ставленням до роботи, прагненням до підвищення кваліфікації та професійного зростання. У спілкуванні з колегами рівний, доброзичливий і привітний, з партнерами і клієнтами фірми – ввічливий і чемний, у скрутних ситуаціях завжди націлений на знаходження компромісних рішень.

Світлина від Юрія Малашевича.

Сподівається, що Олександр буде триматись на підприємстві і зростати та ще покаже себе на висоті і нікуди ми його не відпустимо, - зазначає Василь Дмитрович.


Депутат районної ради Василь Кузьменко – гідний політик, меценат і добра людина. Питання, з якими звертаються виборці до депутата , – різні, люди сподіваються на його допомогу, тож Василь Дмитрович завжди намагається їх вирішувати. На жаль, не все вдається відразу. Щось можна зробити швидко, щось потребує детального вивчення та залучення посадових осіб чи значних коштів. І це болить йому і як депутату, і як земляку – хочеться допомогти своїм виборцям. Звернень було чимало, хіба згадаєш про все? На сесіях районної ради піднімаєбагато актуальних питань.
У своїй діяльності разом з іншими депутатами впроваджував нові форми і методи роботи. Маючи власну позицію, завжди відстоював її як людина принципова та вольова.
Постійно бере участь у засіданнях своєї комісії, а також – у роботі сесій Черняхівської районної ради. Вивчає громадську думку, потреби територіальної громади і ніколи не був байдужим до проблем жителів району – вирішував їх у міру надходження. Василь Кузьменко завжди йшов назустріч тим, хто просив підтримати: чи то окрема людина з наболілими проблемами чи то трудові колективи.
Серед нас живуть люди, яким потрібна наша підтримка. Насамперед, це діти-інваліди, діти з функціональними обмеженнями чи діти з особливими потребами. В районі таких дітей 145, а серед них – діти, які потребують постійного стороннього догляду і значних коштів на лікування. Однією з них є дівчинка Іщенко Аліна Валеріївна, яка народилася здоровою, але після травми хребта стала інвалідом. Було це у позаминулому році. Відгукнувся на допомогу, яку потребувала сім’я , надав матеріальну допомогу та свої координати для подальшого забезпечення сім’ї твердим паливом.
Мабуть, головне в такій справі – не кількість зробленого, повторює наш герой, а утвердження в душах людей відчуття того, що благодійність є і буде, доки існують ті, котрі плекають у собі добре і вічне почуття милосердя. Як сказав Святитель Миколай Сербський, «духовне життя і є справжнє життя».
Чільну увагу приділяє проблемам освітян. Його допомога дітям і педагогам – не одноразові акції, а постійна турбота та підтримка у вирішенні різних проблем навчально-виховних закладів.
Освіта – найпріоритетніший напрямок, який потрібно розвивати, - вважає Василь Дмитрович.
У минулому він був директором Головинської гімназії, яку йому вдалось ефективно та успішно реформувати. Знайоме йому і Головинське ВПУНТ, можливо саме тому радо приймає до себе для проходження виробничої практики учнів Головинського ВПУНТу, бо не зі слів знає як цим дітям доводиться не легко.
Допомагати – завжди приємно, переконаний Василь Дмитрович, робити щось важливе та корисне для людей, особливо для юних мешканців Черняхівщини – тільки в радість. Чим більше віддаєш – тим більше отримуєш. Його найбільше і щире бажання – щоб нащадки жили в щасливій і мирній країні.
Робота керівника підприємства та одночасно депутата вимагає багато часу, енергії та зусиль. Василь Дмитрович вершить гарні справи за покликанням душі і серця: така вже в нього вдача – творити добро, таким його виховали батьки, які з дитинства вчили бути порядним та милосердним, поважати людей і ділитися з ближнім. Його кредо – професіоналізм та вміння дотримуватися слова, порядність і відповідальність, людяність та великодушність і водночас – твердість та принциповість в інтересах справи.
Він прагне, аби наша мала Батьківщина, наш край ставали кращими, щоб з'являлися нові можливості для розвитку молоді, підвищувалась якість освіти, щоб життя в мешканців району було цікавим та яскравим. Він завжди відкритий для конструктивного діалогу, для всіх пропозицій і вирішення питань, які віднесені до його компетенції.