19 April 2024, 14:48 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ПРО ОСТАННІ ПОДІЇ У ЧЕРНЯХІВСЬКОМУ РАЙОНІ

За крадіжку продуктів із магазинів можна «відсидіти» 6 років за гратами

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами скоєння крадіжок у торгівельному кіоску смт. Черняхів, а також сільських магазинах району, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185, ч.2 ст.15 КК України.

Йдеться про те, що місцевий житель проник у приміщення торгівельного кіоску смт. Черняхів, звідки таємно викрав продукти харчування та гроші. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки та обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

В іншому випадку двоє зловмисників, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, намагалися скоїти крадіжку із магазину одного із сіл Черняхівського району. Однак, правоохоронці їх затримали «на гарячому», зашкодивши винести напаковані краденими товарами валізи із приміщення магазину.

На даний час обом повідомлено про підозру у скоєнні зазначених злочинів. Також, за клопотанням, погодженим із прокурором, суд обрав їм запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування встановлено, що один підозрюваний причетний ще й до вчинення іншої крадіжки майна із магазину Черняхівського району.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводить Черняхівське відділення поліціїКоростишівського відділу поліції ГУНП в області.

За скоєний злочин такої категорії, а саме, крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або таку, що завдала значної шкоди потерпілому, передбачено покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Тому любителям поживитися чужим товаром, перш ніж красти, варто подумати про те, чи не завелика ціна за крадений товар - 6 років позбавлення волі?

Заступник керівника Коростишівської місцевої прокуратури юрист 1 класу М. Онищенко


Поліцейські затримали жительку Черняхівщини, яка обікрала пенсіонерку

З будинку 86-річної жительки с. Жадьків було викрадено 650 гривень. Пенсіонерка вказала поліцейським на жінку, яку підозрювала у злодіянні. Нині триває з’ясування обставин події.

Заявниця звернулася до поліції увечері 12 лютого. Вона розповіла, що крадіжку було вчинено понад тиждень тому, коли до неї заходила 33-річна місцева жителька. Пенсіонерка стверджувала, що «добродійка», яка навідувалась до неї, знала, де вона ховає гроші під матрацом.

У ході з’ясування обставин події працівники поліції опитали місцевих жителів, у тому числі розшукали й жінку, на яку вказала заявниця. Та зізналась у негідному вчинку.

Нині триває подальше досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.Відділ комунікації поліції Житомирської області


У Черняхові відбулися збори уповноважених представників громадян за місцем проживання

14 лютого у великій залі районної ради пройшли загальні збори уповноважених громадян смт. Черняхів. У ході зборів селищний голова Іван Бабицький досить об’ємно прозвітував перед громадою щодо підсумків соціально-економічного розвитку за 2017 рік та розповів про плани на 2018 рік. Вчергове ініціював добровільне об’єднаннята створення Черняхівської об’єднаної територіальної громади. Спирався на цифри й факти, розповідав про співпрацю з народним депутатом України Павлом Дзюбликом, керівництвом та депутатами обласної ірайонної рад. Називав досягнення, які стосувалися зокрема ремонту доріг та освітлення вулиць, розповідав про перспективи роботи, не соромився говорити про недопрацювання й проблеми у сфері благоустрою. Похвалився перевиконанням та детально проаналізуваввидаткову частину бюджету 2017 року.

На зборах громадян також були присутні голова районної державної адміністрації Микола Жилінський, заступник голови РДА Людмила Заворотнюк, гість з обласного центру Сергій Романович - експерт із децентралізації Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування, представники різних районних та селищних служб і установ, депутати різних рівнів, небайдужі жителі селища.

Під час свого виступу голова райдержадміністрації Микола Жилінськийзазначив, що Черняхів– селище, яке має хороші перспективи для розвитку, водночас ті проблемні питання, що були озвучені, будуть вирішуватися спільними зусиллями районного керівництва, виконавчого комітету селищної ради, громади селища та підприємств, що знаходяться на його території. Левова частка його виступу стосувалась ремонту гімназії, тарифів на воду, необхідності та перспективності швидкої децентралізації, її переваг, а головне створення ОТГ з центром у Черняхові.

Вітання та слова вдячності від народного депутата України Павла Дзюблика передала присутнім його помічник Наталя Ковшевна, яка запевнила подальшій співпраці і підтримцізі сторони Павла Володимировича.

Про боротьбу зі злочинністю, правопорушеннями, а також стан дотримання правопорядку на території ради доповілачерняхівцям старший дільничний офіцер поліції Черняхівського відділення поліції ГУНП в Житомирській області, ст. лейтенант Вікторія Жубро.

Обговорення звіту селищного голови Івана Бабицького було вельми активним, не обійшлося без курйозних та гострих дискусійних моментів. Ішлося зокрема, як вже зазначалось,про низьку якість води та занадто високі тарифи на воду та водовідведення, дану проблематику підняли у свою чергу представники громадської ініціативи «Дістало» В. Журавського, які теж прибули на збори. Для розв’язання даного питання погодили створити спеціальну робочу групу.Щодо проблематики з остаточної газифікації Черняхова, говорив у своєму виступі заступник керівника ПАТ «Житомиргаз» АнатолійСімашко, цим питанням вирішили більш серйозно займатись.Також ішлося провиділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво, зокрема й учасникам АТО, негаразди зі сміттєзвалищем, піднімалось питання про боротьбу із незаконним вивозом сміття, торкались дитячих садочків, безпеки дорожнього руху, про відсутність комунального грейдера, не оминули увагою колишній учгосп «Україна» та створення на його базі КСП «Україна-Черняхів» тощо.

Як я вже відмітив, найбільша увага приділяласьпитанню децентралізації. На цьому, відповідаючи на питання присутніх більш конкретно зупинився спеціально для цього прибулийСергій Романович.

Учасниками зборів було прийнято звіт селищного голови, обговорено та підтримано його ініціативу щодо децентралізації. Вирішено повторно направити пропозиції сільським, селищним головам Черняхівського району, які ще не увійшло до жодної ОТГ про об’єднання в Черняхівську селищну об’єднану територіальну громаду з центром у селищі Черняхів.

Наступна сесія селищної ради, яка запланована на 21 лютого має затвердити рішення сходу.


ОТГ Житомирщини отримають право розпоряджатися земельними ресурсами самостійно. План-графік

Уже з березня цього року громади Житомирщини отримають право розпоряджатися земельними ресурсами самостійно, Високівська та Вільська сільські ОТГ Черняхівського району – у квітні-травні відповідно. Про це повідомляє Офіс реформ у Житомирському РВ Асоціації міст України.

«Опубліковано план-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад на 2018 рік. Це – важливий крок для отримання громадами права самостійно розпоряджатися земельними ресурсами», – йдеться у повідомленні. План-графік 5 лютого затвердив в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. У переліку є 45 ОТГ Житомирської області, в березні земельні ділянки передаватимуть 3 ОТГ: Тетерівській та Глибочицькій Житомирського району і Потіївській Радомишльського району. Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ


230 шкіл та 4 садочки на Житомирщині закриті на карантин через ГРВІ

Через збільшення на території області випадків захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції на Житомирщині закриті на карантин 230 шкіл та 4 дитячі садочки.

Про це повідомляє управління освіти і науки облдержадміністрації.

Найбільший відсоток хворих учнів на ГРВІ у Народицькій ОТГ (57%), Попільнянській ОТГ (50%) та Черняхівському районі (48%).


"Ніхто крім них"

9 лютого 2018 року в читальній залі бібліотеки Головинського ВПУ НТ в рамках проекту "Ніхто крім них" проходила відкрита виховна година "Сила, відвага, честь: 95-та аеромобільна" (відповідальні майстер в/н Хоменко М.К., бібліотекар Бежевець Т.П.). Учні груп 109, 503 та 606 ознайомилися з історією формування легендарної бригади, її солдатськими буднями та бойовими шляхами. Повідомила у фейсбуці керівник-біблотекар Тетяна Бежевець.


16 - 17 ЛЮТОГО В ІСТОРІЇ ЧЕРНЯХІВЩИНИ

16 лютого 1949 року– відбулися збори районного комсомольського активу, на яких присутні заслухали доповідь секретаря РК ЛКСМУ Тартасюка. У дебатах взяв участь секретар РК КП(б)У Грибанов, секретарі комсомольських організацій: М.Хабчук, Н. Василенко, Бобкова.

17 лютого 1919 року - масовану атаку на Радомишль провівзагін українських повстанців під командуванням Севрука, але більшовикам вдалося утримати місто. Та червоні не витримали нового натиску — і вже 24 лютого були вибиті з Радомишля загономСоколовського.

17 лютого 1953 року– у Високо-Українській середній школі відбулася зустріч десятикласників зі студентами ВНЗ – випускниками цієї школи.

17 лютого 1983 року – у машинно – тракторному парку імені Карла Марксапочалося будівництво ремонтної майстерні.

У лютому 1977 року -у Житомирі й Новограді-Волинському відбулися міжгалузеві змагання за програмою І-х обласних сільських зимових спортивних ігор Житомирщини із зимового багатоборства комплексу ГПО. Успішно виступила команда Черняхівської райспоживспілки - вона вийшла на республіканські змаганняна Закарпатті.В особистому заліку чемпіонами областістали Іван Шевчук, Юрій Бобчик, Анатолій Терещук. Юрій Бобчик у стільбі набрав 94 очки зі 100 можливих. Готував командуОлександр Донецький. У Бердичеві вдало виступила команда Видиборського хмелерадгоспу «Дружба», посівши 4-е місце. В особистому заліку кращими стали Людмила Ободзінська, Микола Опанасюк, Петро Петрук, Анастасія Колесник. Готував команду Іван Артемчук. Команда Черняхівського «Міжколгоспбуду» в Новограді–Волинському увійшла в десятку найсильніших команд області. У Житомирі команда ДСТ «Колос» посіла друге місце. За «Колос» успішно виступили тоді Сергій Поліщук (Пекарщина), Володимир Химач (Черняхів), Ольга Павленко й Тетяна Столяренко (Головине), Раїса Нестерчук (Пекарщина).

17 лютого 2013 року - волейбольна команда Черняхівської районної громадської організації «Україна – це МИ» у нелегких спортивних баталіях із командами з Овруча, Малина й Малинського району завоювала волейбольний кубок на турнірі пам’яті В. Годлевського.Друге місце – в овруцьких волейболістів, третє розділили малинчани.

У лютому 2012 року - на Черняхівщині була зафіксована одна з найнижчих середніх зарплат у Житомирській області - 1664 гривні (84% від середньоїпо області). Менше отримували тоді лише в Баранівському, Андрушівському та Романівському районах.


СПОРТ. Результати 4-го туру зимового турніру серед дорослих «Сніжинка-2018».

«Дангард» (Тетерівка) – «Технічний ліцей» (Сали) – 1:2

10 лютого 2018 р. Житомир. Тренувальне поле стадіону«Спартак» – 9:00.

«Полісся U-19» (Житомир) – «Пак-Трейд» (Висока Піч) – 1:2

10 лютого 2018 р. Житомир. Тренувальне поле стадіону«Спартак» – 10:15.

ФК «Василівка» – ФК «Іванків-Електросила» (Іванків) – 0:5

10 лютого 2018 р. Житомир. Тренувальне поле стадіону«Спартак» – 11:30.

«Екстрім» (Іванівка) – ФК «Юність» (Волиця) – 5:4

10 лютого 2018 р. Житомир. Тренувальне поле стадіону«Спартак» – 12:45.

«Форестер» (Іванівка) – «Дружба» (Черняхівський р-н) – 2:2

10 лютого 2018 р. Житомир. Тренувальне поле стадіону«Спартак» – 14:00.

ФСК «Роял» (Сінгури) – ФК «Хорошів» – 1:3

Результати ігор V туру турніру з футзалу пам'яті братів Тарнавських та В.Онікійчука.

1. "Маяк" - ФК "Сали" - + : -

2. "Телеком" - ФК "Андріївка" - 5 : 9

3. "Ветерани" - ФК "Головине" - 2 : 8

4. ДЮФК "Жерм" - "Темп" - 1 : 6

Інформацію збирав Юрій МАЛАШЕВИЧ