19 March 2024, 12:37 Житомир: °C
Володимир Федоренко
Голова Житомирської обласної організації Аграрної партії України

Свавілля в Оліївській громаді набирає обертів

Активна фаза президентських перегонів щойно розпочалася, проте відчувають її вже навіть у найменших населених пунктах. Так, у Оліївській об’єднаній територіальній громаді Житомирської області почалося поспішне усунення «невигідних» людей з числа депутатів. 5 січня Оліївська сільська виборча комісія прийняла рішення ініціювати відкликання депутата Анастасії Слісарчук, яка є членом Аграрної партії України.

Ініціативна група аргументує своє рішення порушенням Конституції та законів України. Мовляв, депутатка не виконує обов’язки звітування перед виборцями та бере участь у прийнятті антинародних рішень. Знаючи не з чуток про дійсно активну діяльність Анастасії Слісарчук у своїй громаді, можу чітко стверджувати: привід надуманий! Підтвердження тому ви зможете знайти у будь-кого з жителів Оліївки. І що парадоксально, відзвітувалася наша партійка однією з перших серед депутатів, ще 5 жовтня, та цей факт чомусь швиденько забувся.

Про активну громадянську та депутатську позицію члена Аграрної партії можна дізнатися навіть з офіційного сайту Оліївської ОТГ, де безліч інформації і фото з депутаткою. Не можу не зазначити, що Анастасія Слісарчук - наймолодший депутат від нашої партії. Вона сповнена енергії та свіжих ідей і хоче змінювати свою громаду і рідне село.

Анастасія Слісарчук неодноразово зверталася як до голови, так і до сесії сільської ради щодо поточного ремонту Троковицького будинку культури та спортзалу. Сприяла депутатка і наданню допомоги від сільської ради та виділяла депутатські кошти на лікування важкохворих мешканців округу та на ремонт школи. Підтримала рішення про виготовлення проектно-кошторисної документації про реконструкцію вуличного освітлення, до складу якого входять вулиці 21-го округу, та рішення про поточний ремонт доріг у 2019 році, активно підтримувала встановлення дитячих майданчиків в с. Троковичі та Некраші. Приймає участь в проведенні та організації привітальних заходів та врученні подарунків для дітей, які проживають на території округу.

До речі, 7 грудня Оліївська сільська рада нагородила Анастасію Слісарчук Почесною Грамотою «За активну депутатську позицію та вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади».

Тож відколи активна позиція і намагання покращити умови проживання в громаді стали розумітися як «антинародні рішення»? Дивна мімікрія місцевих представників влади!

Поспішу зауважити: рішення про відкликання депутата вирішується З’їздом Партії. А наразі офіційні представники ініціативної групи та члени Оліївської виборчої комісії на чолі з головою Колокольцевим уже порушили ст.38 п.3 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», і ст.39 п.1 «Повідомлення про створення ініціативної групи» тому, що до Житомирської обласної організації Аграрної партії та центрального офісу Аграрної партії жодних офіційних листів не надходило, а в ЗМІ повідомлення опублікували із затримкою в 4 дні.

З огляду на те, що всі факти викликають сумніви в законності прийнятих рішень ТВК та в достовірності інформації, активно поширюваної у ЗМІ представниками ініціативних груп, прошу оліївську громадськість не піддаватися на провокації.

Як голова Житомирської обласної організації Аграрноїпартії України звертаюся, зокрема, до членів Оліївської ТВК з проханням створити умови для існування в громаді здорової політичної конкуренції, і не монополізувати владу. Адже саме за такими молодими та енергійними людьми як Анастасія Слісарчук – майбутнє України! Вони хочуть і можуть міняти нашу державу на краще. І ми не в праві їм заважати.