19 April 2024, 13:14 Житомир: °C
Влад Пучич
Громадський діяч

Результат голосування міською радою мого запиту по кримінальним “активістам” та інформація від поліції


На минулій сесії міської ради місто вчергове стало свідком циркових постановок торговців обуренням і занепокоєнням, які “скаржились” на все, що можливо – від поганого стану доріг (що об’єктивно є проблемою) до документів Партії регіонів під час подій Революції гідності.

Супроводжувалось це, як завжди, потоком нецензурщини, агресії і неадекватної поведінки.

Схема дій “качальщиків” досить проста – погрози, фізичний тиск, залякування на замовлення тієї чи іншої сторони.

Власне, це стало причиною створення мого депутатського запиту, який я запропонував підтримати колегам. Депутати міської ради це голосування провалили.

“Протягом кількох останніх років у Житомирі діють групи, основними інструментами діяльності яких є рекет, вимагання, побиття та залякування житомирян, а метою - гроші.

Викликає подив і обурення, що дані групи, попри самоочевидну незаконність їх “роботи”, продовжують діяти у місті. Кількість епізодів у цій справі вже нараховує десятки…”, - йшлось у запиті.

Після цього у нас відбулась зустріч на тему кримінальних “активістів” із начальником Головуправління нацполіції області В’ячеславом Печененком. Очільник правоохоронців поінформував про стан розслідування озвучених мною випадків:

  1. У червні 2016 року Ігор Фадєєв, відомий у кримінальних колах під прізвиськом “Москва”, став членом комісії по переатестації керівництва нацполіції області. Зусиллями громадськості це рішення було скасовано, після чого ряд людей, у тому числі і я отримали погрози. Ми написали заяви про це, однак жодних слідчих дій не проводилось.

Інформація поліції: “... В ході опитування гр. Фадєєва І.Г. останній пояснив, що із гр. Коцюбою І.Г. підтримує дружні відносини, при цьому в її адресу будь яких погроз фізичною розправою не висловлював, а навпаки дізнавшись про дану подію намагався надати їй свою допомогу. Враховуючи те, що дані матеріали не містять ознак кримінального порушення… матеріали були списані до справи...”

  1. У липні 2016 року представники т.зв. ВПК “Айдар” на замовлення “АТБ” захопили земельну ділянку по вул. Київській, 6. Ці дії супроводжувались відвертим хуліганством і погрозами. Було написано біля десятка заяв до поліції.

Інформація поліції: “На даний час по кримінальному провадженню проводиться досудове слідство”

  1. У жовтні 2016 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин заявив, що до його службового кабінету прийшло троє осіб: Богдан Фещенко, Олександр Бех та Олександр Балик, які вимагали від нього замінити на користь ПП ТВЦ "Олеся" земельну ділянку по вул. Київська, 6 на земельну ділянку в районі Тетерівського бульвару. Це супроводжувалося шантажем і особистими погрозами. Відповідна заява була написана до місцевої прокуратури.

Інформація поліції: “По даному факту 14.10.2016 року відомості внесено до ЄРДР за ст. 356 ч.1. 16.02.2017 року вищевказане кримінальне провадження було закрито за ст.284 ч.1 п.2 КПК України”

  1. У листопаді 2016 року ці ж люди на замовлення директора “Ремпобуттехніки” увірвались на територію Житнього ринку, зруйнували паркан, розігнали будівельників і сказали, що кіоски там стояти не будуть. Наступного дня директору ринку кинули гранату у подвір’я. Ряд підприємців написали відповідні заяви.

Інформація поліції: “На даний час по кримінальному провадженню проводиться досудове слідство”

  1. У січні 2017 року на засіданні виконкому Олександр Федосюк погрожував та напав на громадську діячку Віру Гринишину і вдарив її. Остання написала заяву у поліцію.

Інформація поліції: “По даному факту 18.01.2017 року відомості внесено до ЄРДР за ст. 296 ч.1. 26.01.2017 року вищевказане кримінальне провадження було закрито за ст. 284 ч.1 п.2 КПК України. Відносно гр. Федосюка О.А. та Бабича О.М. було складено адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП, який було направлено на розгляд до Корольовського районного суду м. Житомира.”

  1. У липні 2017 року зривалась сесія міської ради із вимогами надати землю для будівництва кооперативу “Добробат”, співзасновниками якого і є Олександр Бабіч, Олександр Федосюк та Богдан Фещенко.

Інформація поліції: “З даного приводу заяви від міського голови та депутатів міської ради не надходили. Враховуючи те, що дані матеріали не містять ознак кримінального правопорушення… матеріали були списані до справи..”

  1. У вересні 2018 року Володимир Колодзінський у приміщенні міської ради погрожував та вдарив секретаря міської ради Наталію Чиж, про що вона написала заяву у поліцію. Цього ж дня вони зчинили масову бійку на сесії міської ради.

Інформація поліції: “По даному факту 27.09.2018 року відомості внесено до ЄРДР за ст. 296 ч.1. 09.10.2018 року вищевказане кримінальне провадження було закрито за ст. 284 ч.1 п.2 КПК України. Відносно гр. Колодзінського В.А. було складено адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП, який було направлено на розгляд до Корольовського районного суду м. Житомира.”

  1. У жовтні 2018 року двічі група чоловіків зруйнувала паркан, зайшла на територію і пошкодила майно підприємства “Аскона-Південь” у с.Довжик під Житомиром. Були написані відповідні заяви.

Інформація поліції: “По даному факту 13.10.2018 року відомості внесено до ЄРДР за ст. 296 ч.2. СВ Житомирського відділення поліції проводиться досудове розслідування.”

  1. У січні 2019 року Богдан Фещенко, Ігор Малі, Андрій Поліщук та Андрій Андрієнко увірвались до кабінету заступника міського голови Дмитра Ткачука, вчинили хуліганські дії та пошкодили майно.

Інформація поліції: “На гр. Фещенка Б.С. було складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене ст. 173 КУпАП.

Однак, очевидно частині колег подобається те, що відбувається у Житомирі та на сесіях міської ради. Можливо навіть хтось радий цим балаганам. Так чи інакше, за депутатський запит проголосувало 19 депутатів із 22 необхідних для прийняття рішення.

Результати голосування викладаю нижче без коментарів – інформації для самостійних висновків достатньо.


Deputies-zapyt-zoopark-1 Deputies-zapyt-zoopark-2-1