25 April 2024, 02:59 Житомир: °C
Володимир Федоренко
Голова Житомирської обласної організації Аграрної партії України

Суспільство потрібно вчити робити свідомий вибір

Вже у неділю, 31 березня, вся країна обиратиме Президента. За всю історію президентських виборів незалежної України саме у цих перегонах – рекордна кількість кандидатів. Їх 39. Двоє з них оголосили про зняття своїх кандидатур, але не встигли це зробити у призначений законодавством термін, тому саме 39 рядків буде містити виборчий бюлетень.

Програми кандидатів рясніють обіцянками миру й добробуту. Незважаючи на це, громадяни нашої держави неохоче вірять передвиборчим обітницям, про що свідчать результати соціологічних опитувань. Згідно з ними, майже третина українців не визначилася з вибором, а значить є ризик, що ці люди не дійдуть до виборчих дільниць.

Під час робочих візитів по Україні та поїздок своєю рідною Житомирщиною мені випала нагода спілкуватися з великою кількістю мешканців різних населених пунктів, серед яких голови ОТГ, депутати місцевих рад, студенти, пересічні селяни та містяни. На превеликий жаль, ця частина людей зневірилася в українському політикумі і схиляється до позиції не йти на вибори тому, що "все й без мене вирішать".

Намагався переконати їх, пояснював, що прагнення рухатися в проєвропейському напрямку передбачає для кожного мати активну громадянську позицію. А що може бути найбільшою активністю для громадянина своєї держави? Звісно ж, голосування на виборах. Адже від голосу кожного залежить майбутнє України!

Я закликаю кожного з нас відповідально поставитися до свого громадянського обов'язку, прийти на виборчу дільницю та віддати свій голос тому кандидату, який, на вашу думку, буде гідним представником України на міжнародній арені, тому, хто має бачення того, як закінчити війну, тому, хто зможе керувати державою.

Аграрна партія є прихильником парламентської форми правління, але ми вважаємо, що будувати активне громадянське суспільство необхідно вже сьогодні. Адже для того, щоб навчити людей робити свідомий вибір, потрібно працювати не один десяток років.

Можливо, незабаром ми прийдемо до того, щоб впровадити систему політичної освіти для всіх громадян, яка, наприклад, існує у Німеччині.

А поки що ми закликаємо всіх громадян не ігнорувати вибори. Не дайте комусь вирішувати за вас, у якій країні жити вам та вашим дітям.

Ми – за чесні та прозорі вибори!