19 April 2024, 02:40 Житомир: °C
Володимир Федоренко
Голова Житомирської обласної організації Аграрної партії України

​Пам’ятаємо. Молимося за мир в Україні.


8 та 9 травня для нас, українців – особливі дні. Дні, сповнені сліз, болю і водночас величезної пошани і вдячності. У День пам'яті та примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто крізь полум’я боїв, страждання, катування і смерть захищав рідну землю від нацистів.

Перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників. Серед них – і безневинні жертви, і представники духовенства, і солдати, і просто сміливі люди, які віддали власне життя за мирне небо для майбутніх поколінь і врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи.

Українці воювали у складі всіх армій союзників боротьби з нацизмом. На жаль, багато разів переписувалися сторінки історії тих років для українського народу. Але сьогодні разом з українськими солдатами в Червоній армії, Французських, Британських, Канадських збройних силах, Війську польському та армії США, ми не можемо не згадати про мужніх вояків Української повстанської армії, які йшли на Голгофу боротьби, муки й смерті заради української державності.

Сьогодні знаменну дату ми продовжуємо зустрічати зі зброєю в руках. Прикро, що захищатися доводиться від тих, з ким пліч- о-пліч воювали наші діди-прадіди. Та ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. І ця пам'ять робить нас сильнішими.

Вічна пам'ять жертвам нацизму і тим надзвичайним людям, які допомагали вижити у ті страшні часи і наближали день перемоги!

Пам’ятаємо. Молимося за мир в Україні.