19 March 2024, 12:40 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

...ОЛЕКСАНДРОВИЧ, ТАК Я ПОШЁЛ!? ДА ИДИ ЖЕ НА КОНЕЦ АНДРЮХА, ИДИ !!!!

ВО ТЄ НА. ТЕ ПРО ЩО ТАК ДОВГО ГОВОРИЛИ БІЛЬШОВИКИ НАКІНЕЦЬ ЗДІЙСНИЛАСЬ.

НІ, НЕ НОВА РЕВОЛЮЦІЯ, ВСЕ НАБАГАТО ГІРШЕ.

Поміняно Андрія на Андрія і не просто Андрія проросійського на Андрія російського.

Звільнення глави Офісу президента Андрія Богдана і призначення замість нього Андрія Єрмака свідчить, що новий очільник більш авторитетний для президента Зеленського. Богдан втратив довіру Зеленського. І це більше ніж факт.

Що відомо про Андрія Богдана?

Богдан народився у Львові, за освітою – юрист. У 2007 році балотувався до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна – Народна самооборона". Вдруге до парламенту балотувався в 2014 році – уже за списками партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

У 2007 – 2010 роках Богдан працював заступником міністра юстиції України, потім – заступником міністра Кабінету міністрів, урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, був позаштатним радником бізнесмена Ігоря Коломойського, який очолював Дніпропетровщину. Потім працював у Коломойського юристом.

Від зими 2019 року – з початку президентської кампанії Володимира Зеленського Богдан став його юридичним радником. Далі ви всі знаєте цю історію.

Швидше, не стільки зв'язок із Коломойським став причиною звільнення Богдана, скільки його схильність до самостійних дій. Богдан, у першу чергу, орієнтувався на свої інтереси, йшов до власної мети – вища посада, більша влада, більше впливу. І використовував різні можливості. Це добре розуміли в оточенні президента: що Богдан працює тільки на себе,
– вражає Петро Олещук.

Новим главою офісу президента України призначено Андрія Єрмак, який раніше обіймав позицію особистого помічника Володимира Зеленського. Він займався відносинами між Києвом, Москвою і Вашингтоном. Крім того, за даними ЗМІ, Єрмак має «неформальний контакт» із заступником глави адміністрації президента Росії Дмитром Козаком.

Невже розпад команди, В принципі її і не було). Була (втім, і зараз є) збірна солянка, в якій зібралося «кожної, вибачте, тварі по парі». Але така вже наша вічна солодка пісня. Коротше, практично кожна умовна група впливу, кожен наш славний кланчік (навіть ті, про які ми раніше і не здогадувалися) делегував в «солянку» свого уповноваженого представника.

Тому все і виглядає нині так, ніби маємо в якості влади яскраву банку павуків - все гризуться, кусаються і зло плюються отрутою ...

Внутрішня гризня завжди у нас сама запійних, феєрична і ... нескінченна ...

... Андрій Богдан уже пару місяців назад випав з актуального порядку. Ні, він звичайно, як і раніше вирішував, заводив, становив, шепотів, вимагав і іноді погрожував. Але вже без довіри і гарантії. А після...

Після чергової приємної розмови з Юним Папою написав чергову заяву про відставку, видав сакраментальне в колі своїх - «тепер кожен сам за себе». І за підсумком отримав чудову відставний напуття з вуст самого Зеленського «до побачення, друже».

Перша гучна відставка таки відбулася.

Що остаточно довело нам і без того очевидне: внутрішня гризня завжди у нас сама запійних, феєрична і ... нескінченна ...

... Втім, спочатку адже очевидно було, що «соляночная команда ВА» не мала ніяких загальних цілей, уявлень, стратегій. Спішно зібралися в одному місці, усміхнулася один одному і високо залетіли.

Хлопці були по-особливому закохані самі в себе і в свою перемогу.

І вважали, що хтось буде все вирішувати, а вони просто можуть насолоджуватися чемпіонством.

Трохи пізніше вони, звичайно, розсмакували смак крутизни справжніх владних повноважень.

І відповідно швидко втягнулися в традиційні кулуарні ігри - взаємне знищення, підсиджування, взяття під контроль президентського вуха, розстановку власних смотрящих по вертикалі, видавлювання ситуативних союзників, обливання брудом в анонімних медіа один одного.

Тобто на круги своя повернулося все те «традиційне», що завжди вилазить у нас після чергових президентських виборів. Тільки зараз все сталося трохи швидше - надто вже велика різниця між президентом-брендом і його командою.

Що складається суцільно з ноунейм і проф / нулів) ...

... Очевидно також, що система на сьогоднішній день розбалансована. Або навіть зовсім не побудована.

Немає єдиноначальності. Ні строгості прийняття рішень. Немає жорсткості.

Інші гравці як би відчуває слабкість цієї команди і тому нахабніють.

І просто чекають) ... Є Богдан або його вже немає - принципово це нічого не змінює.

Андрій Йосипович нічим не керував.

Чи не буде нічим керувати і його змінник - Андрій Борисович Єрмак.

Все залишиться без змін.

Хіба що стьобу менше буде. Та й нема чому змінюватися.

Адже головним ресурсом як і раніше залишиться ... вухо президента.

Якщо «вухо» тобі довіряє, значить ти запросто можеш вирішити кадрове питання або пролобіювати свої (навіть божевільні) ініціативи.

Якщо ж «вухо» для тебе закрита, значить ти просто перекладаєш папірці на столі і дряпати крейдою на дошці «нудьга!» »...

Але слід зуважити, що Богдан не був замічений в жодному корупційному скандалі, і на цьому треба робити АКЦЕНТ.


Андрій Єрмак народився 21 листопада 1971 року в Києві. У 1995 році закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Шевченко, отримавши ступінь магістра з міжнародного приватного права.

У тому ж році він отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

У 1997 році Єрмак заснував Міжнародну юридичну компанію, брав участь в розробці перших законодавчих актів у сфері господарського права та інтелектуальної власності.

Президент України Володимир Зеленський 21 травня 2019 року призначила Андрія Єрмака своїм помічником.

На цій посаді Єрмак, по суті, курирував практично всі міжнародні переговори України. В першу чергу з Російською Федерацією.

Зокрема, "Європейська правда" повідомляла, що Єрмак веде неофіційні переговори з Росією щодо Донбасу і звільнення полонених.

За даними журналістів, Єрмак був відповідальним за два формати переговорів - з керівником апарату уряду РФ Владиславом Сурковим і з російським віце-прем'єром Дмитром Козаком.

Третій напрям Єрмака - це "нормандський формат" і все, що з ним пов'язано. На цьому напрямку він діє у зв'язці з главою МЗС Вадимом Пристайко.

Останнім часом ЗМІ неодноразово повідомляли про конфлікт між Богданом і Єрмаком, хоча останній це спростовував.

У цій непростій для Зелеського кадровій ситуації, де він зажатий з усіх сторін є зворотна, дуже небезпечна перспектива - це загроза політичного альянсу Єрмака, Шефіра і Авакова, який зробить президента заручником їхньої спільної гри і не підпустить до президента нових людей зі свіжими ідеями.

Тому, ймовірно, можна очікувати чергових кадрових призначень в оточенні президента, щоб не допустити складається дисбалансу влади навколо Зеленського, після відходу Богдана з посади голови Офісу президента України ".

Що стосується призначень Козака і Єрмака, то закликаю не будувати тут конспірологоческіх теорій. Не потрібно шукати ніякого «змови» між Путіним і Зеленським по «здачу» Донбасу. Зеленський «Не зрадь Україну» призначенням Єрмака «на догоду Путіну». Ці здаються синхронними призначення - звичайний збіг, на яке в іншій ситуації ніхто б не звернув уваги.