26 April 2024, 15:20 Житомир: °C
Руслан Годований
підприємець, громадській діяч

Авторопробіг «СТОП КАРАНТИН ДЛЯ ФОПів»: що далі?

Дякую всім хто приєднався до автопробігу «СТОП КАРАНТИН ДЛЯ ФОПів» та довів, що громада міста вміє відстоювати свої права не лише у соцмережах, але й реальними діями. Сьогодні участь у заході взяло близько 300 підприємців на 200 автівках й пройшов він без жодних політичних слоганів чи прапорів. Просто об’єднався місцевий бізнес, представники якого стали на захист власних прав.

Отож, ми досягли чергового результату! У понеділок ми повторно зустрінемося з міським головою Сергієм Сухомлиним і обговоримо умови подальшого послаблення карантинних заходів у Житомирі. Що ж до тих вимог, які потребують вирішення на обласному та державному рівні, ми зустрінемося у вівторок з головою ОДА Віталієм Бунечком.

Також будемо вимагати зустріч з мажоритарними депутатами Верховної Ради від Житомирської області.

З понеділка буде створено спільноту в Facebook, куди долучимо всіх охочих підприємців Житомирської області. Про це окремо ми повідомимо у місцевих ЗМІ та у соціальних мережах. Інтернет-спільнота слугуватиме онлайн-майданчиком для комунікації й має допомогти нам відстоювати свої інтереси та вести діалог з представниками державної влади та органів місцевого самоврядування та захищати свої права. Якщо й надалі будемо діяти спільно, ми зможемо відновити та захистити свій бізнес, забезпечити робочі місця, виплачувати заробітну плату працівникам та сплачувати податки, що, у свою чергу, дасть змогу підтримати соціальну та медичну сфери.

Водночас, сьогодні лунали слушні думки щодо того, що ситуація з захворюваністю може не змінитись, а навіть погіршитись. Це пов’язано з тим, що відсьогодні суттєво збільшили кількість тестувань по Україні, а відтак – це потягне за собою збільшення показників захворюваності. Так, ми це усвідомлюємо і вимагаємо від влади оприлюднити план «Б» і бути чесними перед нами. Якщо хвороба залишиться, то чи можемо ми й далі прожити у жорсткому карантині? Напевно - ні. Тому, вимагаємо брати до уваги найкращі світові практики по послабленню карантинних норм і негайно впроваджувати їх в життя та запускати економіку. Також вимагаємо чесно щоденно розповідати про хвороби та летальні випадки від інших хвороб, і головне, хотілося б знати, хто ще хворіє на COVID-19 окрім медиків, які через професію у групі ризику і чому ця хвороба якимось дивом обходить великі супермаркети та мережі.

Надаю Вам на ознайомлення звернення, яке ми сьогодні прийняли під час автопробігу. Якщо коротко суть то його суть у тому, що або всі працюємо з 10 травня, або ми будемо вимагати закрити всі мережі. Хоча ми, як солідарні підприємці, за перший варіант.

Бажаю всім міцного здоров’я та гарно провести вихідні!

5eaacdca91356.jpg

5eaacdca8fe85.jpg