29 March 2024, 01:45 Житомир: °C
Ліскі Вадим Іванович
Голова Правління Житомирського бізнес клубу, співвласник ТОВ "Житомирський картонний комбінат", засновник Житомирського інвестиційного центру. Поза бізнесом підтримую волонтерський рух, громадянські та екологічні ініціативи

Зміни, яких ми варті. Чи злетить Карта Розвитку Житомиру?


Життя – це постійний рух і зміни. Але зміни конструктивні і позитивні. Наприклад, як це відбувається у мене. Ставлю собі мету – наприклад пробігти марафон, чи проплисти Босфор. А потім визначаю як я до цього прийду. Обов’язковий елемент – тренування і відсутність жалості до себе.

Отже, позитивні зміни можуть бути тоді, коли є мета, бажання, сили, знання і система.

Чи можуть бути зміни без чого із переліченого? Так, напевно можуть. Але ці зміни навряд чи будуть позитивні та конструктивні. І це стосується всього – особистої мотивації, мотивації в бізнесі, в громадській діяльності чи політиці.

Ми багато говорили з друзями, колегами, братом про те, яких змін ми хочемо для країни, для себе та своїх дітей. І як цих змін досягнути. Є наприклад відома теза про «мислити глобально, діяти локально». І мені вона подобається. Тому наша команда і вийшла з новою ініціативою – Карта Розвитку Житомиру.

Сутність цього соціального проекту в тому, щоби залучати небайдужих житомирян до визначення пріоритетів розвитку міста. Бачите проблему? Нанесіть її на карту! Ми візуалізуємо проблему, називаємо її по імені і вказуємо адресу. А далі справа за владою чи волонтерами – які здатні вирішити ці проблеми.

Коротка інструкція з експлуатації Карти Розвитку Житомира «Європейська Стратегія».

  • Перше. Подивись навкруги. Зрозумій, що потрібно змінити зараз.
  • Друге. Увійди в інтернет та відкрий сайт WWW.es.zhitomir.ua
  • Третє. Залиш свою заявку на сайті, використовуючи спеціальну форму.
  • Четверте. Заявка потрапляє до аналітичного центру нашої команди. Оперативно проробляється та верифікується.
  • П’яте. За кожною заявкою має бути закріплений відповідальний. Поки що – з нашої невеличкої команди. А далі, сподіваюсь, цей проект масштабується, а можливо навіть запрацює на муніципальному рівні.
  • Шосте. Наші волонтери, разом із Вами визначать механізм вирішення такої проблеми (якщо це можливо в оперативному режимі).
  • Сьоме. Ви разом із нашими волонтерами вирішуєте свою проблему.
  • Восьме. Роздивляєтесь довкола та визначаєте нову проблему.

Мені здається є великі шанси того, що Карта Розвитку Житомира злетить! Принаймні, давайте спробуємо, під лежачий камінь вода не тече!