25 April 2024, 06:31 Житомир: °C
Олена Харчишина
Консультантка з організаційного розвитку та HRM, докторка економічних наук

Три важливих питання

Психологи кажуть, що емоційна складова у прийнятті рішень дуже значна. Чим менше часу на рішення, тим більше емоцій. Але, якщо часу достатньо, то раціональна складова має всі шанси переважити. Для свого рішення на місцевих виборах 25 жовтня ми отримали досить часу, щоб розібратися у партіях і кандидатах. Тому дуже хочеться, щоб цей вибір був не спонтанним, а зваженим. Бо з цим результатом нам жити наступні п’ять років.

Так, кожному з нас потрібно отримати відповідь на три важливі питання, щоб прийняти рішення: підтримати кандидата на виборах чи ні.

  1. Хто ця людина, який вже має досвід і здобутки?
  2. Чому кандидат балотується, що його мотивує відмовитися від спокійного життя на користь безкоштовної праці для блага громади?
  3. Що саме планує зробити кандидат у разі обрання, які зміни і проекти втілити?

Я теж хочу відповісти на ці питання. Щоб вже остаточно переконати вас голосувати саме за мене.

  1. Я докторка економічних наук, бізнес-консультантка, підприємниця. Одружена, маю двох дочок-студенток. Я маю значний досвід викладання в університетах Києва і Житомира, роботи у сфері управління, консультування підприємців. Зараз працюю професором в ЖДУ імені І. Франка. Також я засновниця Шахової школи «Інтелект».

Громадською роботою займаюсь більше 10 років – співпрацюю з Житомирською облдержадміністрацією як експерт з економіки і управління. За цей час провела сотні тренінгів і консультацій для малого і середнього бізнесу, працювала в кількох профільних обласних комісіях. Зараз є членом комісії з регіонального розвитку, завдяки роботі якої Житомир і область отримують значні кошти з державного бюджету на будівництво і реконструкцію доріг, шкіл, лікарень, стадіонів.

Також протягом останніх п’яти років я розвиваю у нашому місті шаховий спорт, разом з Шаховою федерацією «Інтелект» ми провели десятки шахових свят на Михайлівській, змагань і сеансів. У 2017 перемогла у конкурсі бюджету участі Житомира з проектом «Інтелектуальна мережа», і тепер у міських бібліотеках є сучасні безкоштовні шахові клуби.

2. Балотуюсь, бо вважаю, що мій управлінський досвід, мої економічні знання потрібні Житомиру. Я присвятила багато часу вивченню європейського досвіду місцевого самоврядування, і хочу реалізувати його у Житомирі. Вважаю, що наше місто має величезний інтелектуальний і ресурсний потенціал, завдяки якому Житомир має увійти до трійки лідерів з економічного розвитку.

3. Буду втілювати програму Партії розвитку громад https://zhytomyr-dij.org/programa/ , розробкою якої я керувала. Найважливішою складовою цієї програми вважаю економічний блок, тому що саме він націлений на формування бюджету міста за рахунок розвитку бізнес-активності, створення нових робочих місць, навчання дітей і молоді підприємницьких навичок, системній роботі з інвесторами, налагодженню діалогу влади і бізнесу. Укріплення економіки дасть можливість краще фінансувати різноманітні програми розвитку і соціальні проекти, зробить місто привабливим для життя і ведення підприємницької діяльності.