16 April 2024, 09:58 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

​ЗАТРИМКА ЧИ НЕВИПЛАТА ЗАРПЛАТИ – ГРІХ, ЩО ВОЛАЄ ПРО ПОМСТУ ДО ГОСПОДА!

60226db1a1d81.jpg

60226da042770.jpg

Народним депутатам, членам уряду, представникам влади на усіх рівнях та іншим «святошам», які нахабно сують свої брудні лапи в Святеє святих, доречно нагадати про те, що сказано в Святому Писанні:

«Горе тому, … хто силує ближнього дарма працювати й не дає йому заробітку» (Єр. 22, 13).

«Того ж самого дня виплатиш його заробіток, ще перед заходом сонця; бо він убогий, і всією душею чекає виплати; тож не закликатиме проти тебе Господа, та й ти не матимеш гріха.» (Втор. 24, 14-15).

«Ось затримана вами платня робітникам, що жали ваші ниви, кричить, і голосіння женців дійшло до Господа сил» (Як 5, 4).

«І прибуду до вас Я на суд… і проти тих, хто П Р И С Я Г У складає на лжу…, і хто заплатою наймита тисне» (Мал. 3,5).

Церковні ієрархи не наважуються закликати можновладців виконувати ці святі канони, і тим самим потурають владі і не захищають права своїх вірян.

Профспілки та інші громадські організації, яким належить захищати права шахтарів, геологорозвідників та інших працівників важливих галузей, проявляють в цьому повну бездіяльність.

Отож, пропонується:

1. Встановити в регламенті Парламенту, замість різного роду вітань, віншувань, вшанувань та іншого непотребу, на початку засідань здійснювати короткі нагадування моральних канонів, за дотримання яких депутати присягались.

2. Зарплату Президенту, який присягався на Біблії, народним депутатам та представникам влади на усіх рівнях виплачувати зарплату тільки за умови відсутності заборгованості працівникам усіх сфер, незалежно від форми власності.

За таких умов влада відразу протягом дня – до заходу сонця, знайде більше ніж достатньо коштів для виплати зарплати усім своїм наймитам і ніколи не допустять її затримки.

І нехай допоможе їм в цьому Бог !

Текст присяги:

"Я, Зеленський Володимир Олександрович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні.

Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і д о б р о б у т Українського народу, обстоювати п р а в а і с в о б о д и г р о м а д я н, додержуватися Конституції України і з а к о н і в України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі".

Конституція України гарантує кожному громадянину право на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. Основними законодавчими актами, які регулюють питання оплати праці є Закон України “Про оплату праці” та Кодекс законів про працю України.