25 April 2024, 02:20 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ЯК ЗНАЙТИ ТЯМУЩОГО ПІЧНИКА?

Є така професія - пічник.

Ці фахівці хоч і беруть участь в будівництві, але будівельниками як такими не є. Власники приватних будинків і дач "шерстять" весь інтернет в пошуках тямущих пічників. Кого вони знаходять і на що звертати увагу, про це серія наших коротких заміток.

"Майстри на всі руки".

З регіонів щовесни підтягуються до міст такі бригади. Найчастіше вони складаються з однієї людини (бригадира), що має поняття про технології будівельних робіт і декількох осіб, від безробіття і безвиході, готових на будь-яку роботу. Такі бригади вміють робити будь-яку роботу, від фундаменту до даху, від поклейки шпалер до посадки дерев. Неодноразово було помічено, як такі "специ" знімають на мобільники і замальовують всі етапи роботи справжнього майстра, а через кілька днів видають роботу за свою.

Тому головна порада забудовнику - бійтеся універсалів. Ви ж не підете лікувати зуби до травматолога або психіатра, а налаштувати паливну апаратуру свого автомобіля до хорошого рихтувальника?..

Шукайте вузьких фахівців-професіоналів і жорстко контролюйте всі етапи проведення робіт.

Фахівці можуть бути, як дорогими, так і поступливими. Безумовно, іноді замовнику складно виділити час у своєму напруженому графіку для контролювання. Куди зручніше навесні завезти на об'єкт бригаду (часто навіть не має своїх інструментів), і до осені чекати дива – готового будинку.

А тепер про головне - як знайти хорошого пічника? На що звернути увагою під час знайомства?

Перша помилка - хороший пічник подібний товару на полиці загального супермаркету послуг.

Сперечатися не станемо, багато "фахівців" дійсно безмовно чекають своїх покупців, не в змозі розповісти про себе і свою роботу. І тут ми звертаємо Вашу увагу на найголовніше - вміння майстра доступно і зрозуміло пояснити співрозмовнику особливості та можливі варіанти конструкції, технологію будівництва та дизайну печі, каміна, або барбекю.

Важливий зовнішній вигляд пічника, його правильно поставлена мова, здатність уважно слухати і, не нав'язуючи своєї думки, запам'ятовувати всі побажання замовника. Дуже важливо вести переговори в письмовому вигляді, це врятує замовника від "непоняток" і розмов типу "ми говорили", «ви обіцяли», "ми думали"... Дуже дивно бачити, як замовник віддає перевагу бомжуватому, з запахом перегару, неохайно одягненому і не здатному зв'язати двох слів потенційному працівникові тільки тому, що у нього смішні ціни.

Не шукайте фахівця за принципом знижок і акцій. Ринок фахівців це все ж не супермаркет.

На зображенні може бути: текст «nocлyrи ny4HиKa (098) 225-71-10»

Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy/

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich