19 April 2024, 07:01 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

ЗЕ-лицемірство: офшори преЗЕдента і родинний бізнес його місцевої челяді в окупованому Криму

Цей тиждень багатий на події, що варті уваги. Звісно, найгучніший вибух в інформаційному просторі спричинило викриття офшорних схем президента Зеленського та причетних до нього людей. Варто наголосити, що ця інформація була у топ-новинах не лише українських ЗМІ.

Обкладинки поважних іноземних видань містили карикатурні зображення затятого борця з олігархами і корупцією.

Ось, наприклад, скріншот із сайту відомого британського видання «The Guardian» із заголовком «Викриті офшорні схеми «антиолігархічного» президента України».

615ed20236062.jpg

Офшорні схеми часто використовуються з метою ухилення від сплати податків або приховування активів, що мають сумнівне походження. Виведення грошей в офшор не завжди є злочином. Для мене особисто це не стало новиною, що Зеленський має відношення до офшорних схем.Адже ще у квітні 2019 року на славнозвісних стадіонних дебатах Порошенко голосно та емоційно на всю країну дорікнув тоді ще кандидату Зеленському про його причетність до офшорних схем та оборудок на десятки мільйонів доларів. Зеленський ухилився від прямої відповіді і перевів суперечку в іншу площину. Український виборець не звернув тоді на це належну увагу. Куди там, не баризі ж фейковому учителю офшорами дорікати.

Мені була більш цікава реакція президента та його спікерів.

До прикладу,коли парламентська тимчасова слідча комісія по «вагнерівцям» викрила тупість вищого керівництва держави, Офіс президента відреагував зміщенням суспільної уваги внаслідок створення штучної події – шоу під назвою «замах на Шефіра».

А що цього разу придумав наш шоумен-державник? Упродовж кількох днів ми не бачимо реакції з боку президента. Тим часом іміджу держави Україна завдано суттєвого удару.

На мій погляд, це вершина лицемірства. Людина, яка на весь світ кудахкає хриплим голосом про чесність, боротьбу з олігархами та корупцією, сама пов’язана з олігархами та їхніми оборудками.Прикро, що це було видно неозброєним оком, коли Зеленський був тільки кандидатом, але наш виборець чомусь це не побачив.

Ще одна подія, яка варта уваги, - це відставка Дмитра Разумкова. Вважаю, що це нормальний природній процес. Зелена безпринципна маса монобільшості, яка переважно складається з людей випадкових, виштовхує інородне тіло: людину, яку не цікавлять конверти з грошима і яка не буде кнопкодавити за командою Банкової.Злочинний механізм розчавить коліщатко, що крутиться у непотрібному напрямку. Думаю, ЗЕ-банду полишать ще декілька адекватних і порядних людей. А Дмитру Разумкову хочеться побажати терпіння, витримки і успіху в його політичному проєкті.

У будь-якому випадку відставка спікера не змістить суспільну увагу з офшорів 95 кварталу.

Ну а наша житомирська ЗЕ-банда поки що в офшорних скандалах не фігурує. Поки що! Але у відкритих джерелах є інформація, що наштовхує на певні роздуми.

У попередніх моїх публікаціях я згадував про голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка, який у минулому був київським б’юті-менеджером.

До роботи у Житомирській ОДА, що передувала обранню головою обласної ради, Федоренко був ФОПом з основним видом діяльності КВЕД 96.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси (основний).

Із відкритих джерел відомо, що дружиною Федоренка є Бабічева Катерина Михайлівна.

615ed4bd60c1f.jpg

б’юті-менеджер Володимир Федоренко з дружино Катериною Бабічевою

Використане фото https://jetsetter.ua/event/otkrytie-salona-dessange-v-krymu/

У реєстрах країни-агресора містяться відомості про юридичну особу ООО «Территория совершенства» з
реєстрацією у м. Ялта, співзасновником якої є Бабичева Екатерина Михайловна. Основним видом діяльності цієї російської фірми визначено «Предоставление услуг парикмахерскими и салонами красоты»,
тобто вид діяльності тотожний виду діяльності ФОП Федоренко та інших юросіб, до
яких має стосунок подружжя. Вказана юридична особа була зареєстрована у 2015 році, тобто вже після анексії Криму.
На даний час ООО «Территория совершенства» ліквідовано.

615ed7d1c9406.png

Зазначену інформацію можна переглянути за наступним посиланням: https://companies.rbc.ru/id/1159102042021-obschestvo-s-ogranichennoj-otvetstvennostyu-territoriya-sovershenstva/

Отже, логічно припустити, що засновник ООО «Территория совершенства» Екатерина Бабичева і дружина голови Житомирської обласної ради Катерина Бабічева є однією особою.

Якщо це дійсно так, то маємо голову обласної ради, родина якого заснувала бізнес в анексованому Криму, наголосимо, після його анексії.

Отака у нас влада. Один гроші в офшорах никає, а його регіональна челядь родинний бізнес на окупованих територіях засновує.

The show must go on, дорогі друзі)