29 March 2024, 09:50 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Майте віру Божу

Віра — це здійснення того, на що сподіваються, і впевненість у тому, чого не видно. Вірою засвідченні давні....

А без віри неможливо догодити Богові; тому що необхідно, щоб той, хто приходить до Бога, вірив, що Він є і що Він дасть тому, хто шукає Євр. 11:1,6.

Майте віру в Божу. Марк. 11:23.

Предметом нашого ретельного дослідження є віра Божа.

Віра – це найефективніший спосіб пізнати Бога. Якими б великими не були досягнення сучасної науки і якими б великими не були її знання, вона лише змогла дізнатися щось про Всемогутнього Бога, Творця Всесвіту, «тому що те, що можна знати про Бога, відкрито йому, тому що Бог відкрив це йому». Його Божественність пізнають, розглядаючи Його творіння Рим. 1:19-20. Але наука так і не дійшла до пізнання Самого Бога, Його справжньої сутності. І навряд чи прийде. Завдання науки — вивчення навколишнього матеріального світу. Бог веде нас до духовного світу.

Австрійський математик і логік Курт Гедель на основі своєї теореми про неповноту формальних систем прийшов до принципової неможливості повного формулювання наукового знання. Іншими словами, всі об'єкти, які існують у нашому світі, неможливо описати формулами. А якщо це так, то сутність невидимого, всемогутнього і всюдисущого Бога неможливо втиснути в наукову формулу.

Сам Бог, Творець Всесвіту і людини, для пізнання Себе головне місце відводить вірі і тим самим дає можливість кожній людині самостійно знайти сенс життя.Життя без Бога і віра в Бога – це життя сутінки, без світла, без духовної сили, без проводу, без мети.і безглузде.

Якийсь мудрий чоловік сказав: «Втративши віру в Бога, мислитель втрачає свою найбільшу думку, діяч втрачає найвірнішу опору, мученик втрачає найбезпечніший притулок, смертний втрачає єдину надію».

Святе Письмо – це абсолютне мірило правди – авторитетно засвідчує, що без віри неможливо пізнати Бога як суверенну Особу, як нашого Господа і Спасителя. Також не по-чоловічому догоджати Богові, не по-чоловічому — коритися Йому, слухатися Його, виконувати Його святу і добру волю. Віра є тією силою, яка веде нас у духовному житті. Це основа спасіння нашої душі. Праведність і святість є плодом віри, а без святості ніхто не побачить Господа Єврейського. 12:14. Ми отримуємо виправдання, коли каємось і віримо в Господа Рим. 5:1.

Віра не є продуктом людського розуму чи людських зусиль; це не просте переконання розуму, що Бог існує. Демони також вірять (і знають), що Бог існує, і тремтять перед Ним. 2:19. Демони, повні ангели, були в присутності Бога, але, спокушені повними херувимами, добровільно відпали від Нього 2 Петра. 2:4. Вони визнають і Бога, і Його Сина, Ісуса Христа, визнають Його суверенне право судити їх і бояться цього суду, бо знають, що Він праведний. Але за своєю зіпсованою природою вони противляться Богові та Його Слову, вони Його не карають. Віра їхня, як і мудрість, «земна, тілесна, бісівська» Як. 3:15. Це шкідливо і марно.

На землі є багато людей, які впевнені, що у Всесвіті є вищий Творець – Бог. Навіть серед філософів були такі, які визнавали Бога вищим Розумом, але насправді не знали Його. Їхнє переконання не є вірою Божою, яка спасає і ставить людину на шлях істинний.

Божа віра – жива віра! Що це означає?

Це означає, насамперед, те, що вона визнає право і владу Бога над людиною, визнає Його волю, тобто неподільне бажання і готовність слухатися і служити Йому. І, по-друге, віра в Бога – це уявлення про Самого Бога як предмет нашого поклоніння, уявлення про всі сторони Його безмежної Особи. Це не тільки просвітлення розуму, а й просвітлення серця. Це пізнання Бога через власний досвід, нашу духовну сутність, зустріч нашого духу з Його Духом і прийняття Його, запечатування з Ним Ефеса. 1:13. «Віра є каналом, через який Божа благодать вливається в людське серце» А. Мюррей. Жива віра животворно впливає на внутрішню людину – дух і душу, на волю, розум і почуття, воскрешає до нового життя у Христі і з Христом – у Його правді. Вона веде нас до вічного життя, до участі у спадщині святих, веде до Церкви обраних, яка є нареченою Христа (Об’явлення 21:9).

Божа віра – це великий дар Божого милосердя людському серцю Рим. 10:9-10. Це відлуння Божого об’явлення, даного світу через Бога, і це плід Духа, продукт Духа Гал. 5:22, тобто віра народжується в дусі людини не з людських переконань чи доказів, а від Самого Бога через слухання Його Слова, як написано: «Віра від слухання, а слухання від Слова Божого» Рим. 10:17 ранку Бог і віра в Бога занадто тісно взаємодіють одне з одним. Вірити означає погоджуватися з Богом у всьому, довіряти Йому, визнавати свою безпорадність і повністю покладатися на Його обітниці, благаючи Його про їх виконання. Вірити означає припинити всі свої природні зусилля і будь-яку залежність від них.


Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy/

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich

https://www.linkedin.com/in/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%...