27 April 2024, 07:54 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Вегетаріанство і Біблія

Мені як християнинові цікаво було дізнатися, як на ці питання і цю тему відповідає наше головне джерело віри, натхнення та інформації Біблія. Після тривалих роздумів, читань та медитацій з формулювалася така інформація, вирішив нею поділитись.

Альтернативний текст для цього зображення не надано

Які є види вегетаріанства?

Коротко про вегетаріанство, вегетаріанці діляться на групи залежно від виключених із раціону продуктів:

- Вегани їдять тільки рослинні продукти і виключають м'ясо, рибу, птицю, яйця, мед та молокопродукти.

— Лакто-вегетаріанці їдять рослинні та молочні продукти, але не їдять м'ясо, рибу, птицю та яйця.

— Лакто-ово-вегетаріанці їдять продукти з рослин, яйця та молокопродукти, виключають м'ясо, рибу та птицю

— Напіввегетаріанці їдять в основному рослинні продукти, але також додають м'ясо, рибу, птицю, яйця та молокопродукти у невеликих кількостях.

Вегетаріанство простежує еволюцію і мутацію у Святому Письмі Біблії.

— Вегани перший етап у священному писанні за часів до потопу.

Старий Заповіт. До потопу люди їли їжу. Буття 1:29–30. І сказав Бог: Ось Я дав вам кожну траву, що сіяє насіння, що є на всій землі, і всяке дерево, що має плід деревний, що сіяє насіння. – вам це буде на їжу.

— Вегетаріанці – другий етап у часи після потопу.

Буття. Глава 9:1-4 «І благословив Бог Ноя та синів його та й сказав до них: Плодіть і розмножуйтесь, і наповнюйте землю. нехай бояться і нехай тремтять вас усі звірі земні, і всі птахи небесні, все, що рухається на землі, і всі риби морські: у ваші руки віддано вони; все, що рухається, що живе, буде вам на їжу; як зелень травну даю вам усе; тільки плоті з душею її, с. кров'ю її, не їжте;

— Пантофагія, еврифагія, третій етап від Різдва Христового.

Всеїдність - пантофагія, еврифагія, здатність використовувати найрізноманітнішу рослинну та тваринну їжу.

слова Господа: ...де кімната, в якій Мені їсти пасху з учнями Моїми? (Мар.14:14) Пасха на той час – це вбите жертовне ягня.

Євангелії (Лука 8:55) ми читаємо про те, що “Ісус підняв жінку з мертвих і “наказав дати їй м'ясо”.

У Луки (21:41-43) ми читаємо, що учні запропонували йому рибу та медові стільники, і він узяв це.

Невже євреям до потопу Бог дав східну дієту? у чому задум та план його.

Задумаємося, якщо перший допотопний закон про їжу здався Богові «добрим вельми», чому після потопу він змінює своє рішення дає новий закон і навіщо пізніше Він стільки разів говорить про поїдання м'яса? все це еволюція і Ісус її продовжив.

Це не забаганки Бога і не відповідь на примхи благання людей, це запланований та здійснений еволюційний план.

Читаючи, ми простежуємо, що в Біблії описаний природний процес розвитку життя на Землі. У ході його організми адаптуються до умов навколишнього середовища, а ті, хто не зумів належним чином пристосуватися, гинуть. Тільки ті, хто вижив, передають свої гени нащадкам, тому загальний набір генів батьків не такий, як у їхніх дітей.

Біблія описує поетапну еволюцію

Необхідність веганів, вегетаріанців, пантофагій і перехідних периудів.

З адаптацією до навколишнього середовища людей все добре. Просто вирішальні зовнішні чинники стали іншими. Тепер це не холод, голод та дикі звірі, а різні винаходи та ідеї за авторством Homo sapiens. Культура проти природи. Що ми навчилися робити за останні сотні та тисячі років? ... Зробило свій внесок в еволюцію людини і тваринництво. Це зараз і старі і молоді спокійно п'ють молоко (принаймні, якщо говорити про європейців). А раніше близько 10 тисяч років тому переважна більшість представників нашого виду, виростаючи, втрачала здатність перетравлювати один із головних компонентів молока — цукор лактозу, мутація виявилася корисною і закріпилася серед людей.

Насправді мутація - це будь-яка зміна послідовності нуклеотидів, "будівельних блоків" ДНК. Залежно від того, в яких умовах живе організм, мутації можуть допомогти йому вижити, або, навпаки, "втоплять", додавши олії у вогонь несприятливих факторів.

Зрештою, наш вид справою довів, що може пристосовуватись практично до будь-яких умов життя. Це нас понад сім мільярдів, і ми зустрічаємося на всіх континентах земної кулі. З'явився Homo sapiens в результаті тієї ж еволюції, що й інші, так що немає підстав вважати, що відбір найбільш пристосованих "кине" нас у XXI столітті.

Вегетаріанство це "духовний" прорив чи попередній ступінь еволюції.

Якщо шматок м'яса заважає і створює вам перешкоди спілкування та пізнання Бога, то що у вас за шлях та віра???

Якщо у вас духовність низька, то й вібрації, м'яса чи алкоголю диктують вам свої умови, при хорошій кармі, чистій аурі та помислах вам нічого побоюється, як говорив Ісус, не те що куштуємо, а що вивергаємо.

Євангеліє від Матвія 15:11. "не те, що входить в уста, опоганює людину, але те, що виходить з уст, опоганює людину".

Коринтянам 8:8 « Їжа не наближає нас до Бога: бо, чи ми їмо, нічого не купуємо; чи не їмо, нічого не втрачаємо».

Титу 1:15 «Для чистих усе чисто; а для осквернених та невірних немає нічого чистого, але осквернені і розум їхній, і совість».

Бо сказано: Рим.14:17 Бо Царство Боже не їжа та пиття, а праведність і мир та радість у Святому Дусі”.

І ще: 1Кор.10:31 «Тож їсте, чи п'єте, чи що робите, усе робіть на славу Божу».

А також: ”Їжа не наближає нас до Бога: бо, чи ми їмо, нічого не купуємо; чи не їмо, нічого не втрачаємо”. (1Кор.8: 8,9)

Він роз'яснює, що людину опоганює не їжа, що входить до її уст, а перекручені помисли розуму, що виходять із його серця. Адже їжа, яку ми споживаємо, створена і благословенна Богом для підтримки життя людини, і тому вона не може людину осквернити. А ось порочні та збочені думки, що виходять із серця, як Сам Господь помітив: злі помисли, вбивства, перелюбства, крадіжки, лжесвідчення, хуління (їх автор - диявол), - вони справді осквернюють людину.

Небезпека нашого часу самостійно переходити на Вегетаріанство.

У черепах кочівників (тобто тих, хто обробляє землю) майже всі зуби здорові, тоді як серед останків древніх людей із землеробських товариств частенько знаходять зуби з характерними дірками. Це пов'язують із дієтою "сільських" мешканців. У їхній їжі багато крохмалю та інших вуглеводів. Застряючи між зубами, вони сприяють розвитку бактерій, що викликають карієс.

У будь-якому випадку, мікроорганізмів, що викликають карієс, нам майже напевно "подарував" перехід до землеробства. Справа в тому, що близько 10 тисяч років тому, коли люди навчилися сільському господарству, їх почала вражати бактерія Streptococcus mutans. Це вона винна у розвитку карієсу.

У людей похилого віку високий ризик розвитку остеопорозу при дефіциті кальцію, що надходить, у тому числі, з молоком. Рослинний білок засвоюється погано і має неповноцінний амінокислотний склад. Можна додати, що в Індії, де вегетаріанців більше половини населення, тривалість життя в середньому становить 63 роки. А в країнах Скандинавії, де в раціоні традиційно переважають жирна риба та м'ясопродукти – близько 75 років.

Від вживання зіпсованих чи гнилих овочів чи фруктів, що викликають у шлунку бродіння та хвороби, вмирає набагато більше людей, ніж ми думаємо.

Альтернативний текст для цього зображення не надано

Чи можна їсти м'ясо тварин по Біблії і чи етично...

Бог дав юдеям заповідь вирощувати тварин, вбивати їх для жертвоприношень і вживати їх у їжу. Отже, будь-яка спроба «довести», що вживання м'яса тварин є «нехристиянською річчю» приречена на провал. Якщо ви вирішили бути вегетаріанцем, як я колись у минулому, це хороший шлях дотримуватися своїх етичних та моральних переконань. Але апостол Павло сказав нам зберігати ці переконання між собою та Богом. Ви можете знайти уривки про це в посланні до Римлян 14 глави, 1 Коринтян 8, 9 і 10 розділів.

Ви можете вибрати цей спосіб життя як частину вашого духовного життя, але ви не повинні нав'язувати це людям, які мають інші переконання.

Одвічна суперечка між вегетаріанцями та м'ясоїдами ким були предки – хижаками чи травоїдними?

Всеїдність - пантофагія, еврифагія, здатність використовувати найрізноманітнішу рослинну та тваринну їжу.

Правильне харчування без надмірностей - той вид палива, який дозволяє безвідмовно працювати тілу. А всеїдність, у свою чергу, заощадила нашим предкам час для творчої та трудової діяльності, що сприяє розвитку мозку.

Одвічна суперечка між вегетаріанцями та м'ясоїдами: «Ким були наші предки – хижаками чи травоїдними?» ... Про анатомію та фізіологію. Всеїдність людини підтверджують та її анатомічні особливості. Наприклад, серед зубів у людини є і типово «хижацькі» ікла, і коренні зуби, придатні для перетирання грубої рослинної їжі.

Чому люди всеїдні. То ким же були наші предки насправді – вегетаріанцями чи м'ясоїдами? Розповідаємо про палеоживлення і про те, чи варто такої дієти дотримуватись у наші дні. Ранні Homo за трапезою. Під модним словом ховаються десятки типів харчування, які пропонують дієтологи. Головна думка концепції: "Їжа предків - найздоровіша, будьте як предки". Мало хто думає, що середньостатистичні гомініди не жили довше 30 років, а якщо згадати австралопітеків, то і до 20 не дотягували.

Правильне харчування без надмірностей використовувати найрізноманітнішу рослинну та тваринну їжу.

Поняття вегетаційного періоду. Слово "вегетація" в перекладі з латинської означає "збудження", "оживлення". Цим терміном називають активну частину життя рослин. У широкому значенні вегетаційний період - це відрізок року, коли можливе зростання та розвиток культури.

Так може повернемо кореню веган правильний спосіб життя і застосуємо його правильно, вегетаційно яблука влітку, так і їж їх улітку як радить православний яблучний врятував, якщо редиска в травні їж її в травні, кожному овочу свій термін говорили на Русі.

Цивілізації залишили нам багату спадщину, У багатьох народів сформувалася чудова культура харчування та пиття,

"Ми є те, що ми їмо" Даремно дієтологи так поверхово тлумачать Гіппократа.

Цей вислів належить «батьку медицини» Гіппократу.

Medicus curat, natura sanat – один із афоризмів Гіппократа, який перекладається як «Лікар лікує, природа зцілює». Саме матінка-природа зцілює та підтримує життєві сили людини, а лікар лише може направити. - See more at.

Ми упускаємо той факт, що Гіппократ був більше філософом, ніж лікарем (він навчався і у великих філософів!), сучасний світ сприймав би ці його слова не так однозначно. Всі як збожеволіли, думаючи, що він сказав це тільки про їжу. Це не так просто. Гіппократ, говорить взагалі про все, що людина споживає - літературу, музику, філософію, науки і ремесла.

Даремно дієтологи так поверхово тлумачать Гіппократа.

Він був мудрим. І, принаймні, набагато розумніші за сучасних йому прихильників «здорового способу життя».

Популярна фраза ми є те, що їмо? тоді дуже дивна пропозиція та цікавий вибір перед людством виростити генетичне потомство боягузливих зайців чи могутніх мужніх левів?




Електронна адреса: yuriy.malashevich78@ukr.net

тел (вайбер) 0982257110

офіційна публічна сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/YuriMalashevich

акаунт у фб: https://www.facebook.com/Malashevich.Yuriy/

офіційний телеграм-канал https://t.me/YuriyMalashevich