3 May 2024, 23:05 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ЯК І ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ПОЧАЛАСЬ ПЕРША ВІЙНА

Перше зіткнення і перше кровопролиття на Землі відбулось на зорі людства.

Одразу після створення перших людей почались перші конфлікти , які привели до перших жертв і смертей.

Про першу в історії людства війну розповідає нам Святе Письмо. Буття 4-ий розділ. Діти Адама і Єви Каїн і Авель.

Перша народжена на Землі людина - первородний Каїн повстає на свого меншого брата Авеля і вбиває його.

На зображенні може бути: текст

У чому була проблема Каїна?

Септуагінта

(переклад давньоарамейських і дваньоєврейських манускриптів Святого Письма на давньогрецьку мову) https://www.ukrbs.org/.../%D0%91%D1%83%D1%82%D1%82%D1%8F-1/

https://www.zhitomir.info/post_3130.html

повно і точно рокриває його проблему.

Буття 4: 6-7. " І сказав Господь Бог Каїнові: Чому став ти сумний, і чому твоє обличчя спохмурніло? Якщо ти правильно приніс, але не розділив правильно, то хіба ти не вчинив гріх? Заспокойся. До тебе він звертатиметься, але ти над ним пануватимеш." Бог забив тревогу у вуха Каїна. Загроза другого гріха після великого гріха Єви і Адама. Бог звернувся до Каїна з попередженням про правопорушення. Бог каже, ти недопрацював, не довів справу до кінця, як слід було ти не відділив Богу належне, а зажав, тобто не відірвав , не відділив багатство від свого серця. Виділив для Мене гірше, цим Мене зневажив і принизив. Всевишній вказав, що ти відділив найгірше для Мене, в той час як Авель приніс саме краще - Каїн замість того щоб покаїтись остаточно злетів з катушок. Бог каже, те що ти приніс жертву це непогано, але погано те, що ти приніс що небудь. "На тобі Боже, що мені не гоже". Матеріальне заволоділо твоїм серцем і стало в останній момент вище любові та шани до Бога. Каїн закипів від слів Бога, коли він мав сокрушити своє серце і смиритись, прийняти виправлення. Але він обрав інший шлях, він своє серце ще більше наповнив гординею і ожесточєнієм. Бог не сказав, що ти проклятий, Бог сказав Заспокойся і відкинь гріх від себе і все буде добре. Господь каже, що спокуса гріха завжди буде атакувати тебе, але ти маєш відбивати ці атаки, так як це зробив твій брат - праведний Авель. Каїн же мав би вмправлятись а він вирішує ще більше грішити. Як результат, на Землі відбувається перше братовбивство. Наповнений люттю та ненавистю та заздрістю Каїн, убиває свого благочестивого брата Авеля.

Тож ми бачимо, що причиною війни є гріх , який заволодіває серцем і помислами людини, яка має вплив і владу.

Кому цікавий розвиток думки про першу війну на Землі читайте в мої блогах по темі. https://www.zhitomir.info/post_3168.html https://www.zhitomir.info/post_3099.html https://www.zhitomir.info/post_3096.html https://www.zhitomir.info/post_3085.html