Події

У Житомирі суд визнав захисника ТВІ винним у правопорушенні. Рішення будуть оскаржувати

14 September 2012, 16:17

Корольовський районний суд Житомира визнав, що громадський діяч, один із організаторів акції на захист ТВі Влад Пучич скоїв адміністративне правопорушення. Суд застосував міру стягнення - попередження. Влада звинуватили у "порушенні правил проведення зборів та мітингів" (ст. 185-1 КпАп).

Про це Житомир.info повідомив Влад Пучич.

"Суддя зазначив, що суспільним інтересам шкоди заподіяно не було, але тим не менше суд вирішив визнати мене винним", - каже Пучич.

Адвокат активіста Олексій Ясюнецький каже, що суд застосував до Влада Пучича найменшу міру покарання за цією статтею - попередження, але вони мають намір подавати на апеляцію.

"Ми з Владом вирішили подавати апеляційну скрагу на дану постанову. Тут є позиція принципова санкція це не штраф, це лише попередження. Але справа в тому, що в цьому випадку відсутній склад правопорушення. Влад повідомив завчасно про проведення акції", - пояснює Ясюнецький.

Як повідомляв Житомир.info, перед початком засідання суддя відхилив клопотання «5 каналу» та житомирського «Ц-ТВ» про проведення телезйомки у залі суду, але журналісти могли бути присутні на засіданні.

10 вересня Влад Пучич отримав повістку до райвідділу міліції з приводу проведення 8 вересня у центрі Житомира акції «Захистимо свободу слова».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі