Місто

В центрі Житомира активісти розгорнули 42-метровий банер на підтримку ТВі

8 September 2012, 12:38

8 вересня у центрі Житомира, біля майдану Соборного активісти розгорнули 42-метровий банер на підтримку телеканалу ТВі.

Близько 50 людей прийшли на акцію, щоб підтримати ТВі. Житомиряни різного віку тримали банер з написом «Захисти ТВІ, підтримай свободу слова». Перехожим роздавали наклейки з логотипом телеканалу та закликом захистити свій простір свободи.

Ситуацію з проведенням акції на захист телеканалу прокоментував Житомир.info лідер Об’єднаної опозиції в Житомирській області Геннадій Зубко.

«Довгі роки проблемою свободи слова в Україні було те, що вона не була абсолютною цінністю для більшості людей, а утиски свободи слова були переважно проблемою журналістів. Але нинішня ситуація в країні із забороною правдивої інформації, найганебнішим проявом чого є безпрецедентне відключення телеканалу ТВІ по країні, змусила людей вийти зі своєї зони комфорту і стати на захист свого права на об'єктивну інформацію. Влада цього боїться, але їй не вдасться тримати в омані Україну вічно. Знати правду про те, що відбувається в країні, мають право не тільки ті, хто має доступ до Інтернету», - впевнений Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 7 вересня Житомирськй окружний адміністративний суд заборонив Івану Фурлету проводити у День міста, 8 вересня, акцію на підтримку ТВі за адресою майдан Соборний,1.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі